Očekuje nas šareno modno proljeće

Iako nas od proljeća kalendarski dijeli više od mjesec dana, poznati brendovi već su u prodaju pustili dio nove kolekcije. Sudeći po onome što smo imali priliku da vidimo, možemo reći da nas očekuje šareno, vedro i razigrano modno proljeće.

Moda i ljepota 01.02.2018 | 13:34
Očekuje nas šareno modno proljeće
Iako ove godine nismo osjetili pravu zimu, te smo se i oblačili poprilično laganije u odnosu na postojeće vremenske prilike, svakako da smo jedva čekali dolazak novih kolekcija u radnje. Većina brendova je već postavila dio kolekcije, a po bojama možemo vidjeti da će predstojeći dani biti u vedrim tonovima roze, plave, crvene i bijele boje.

Za nešto mlađu populaciju ili one koji vole da se nose mladalački i ova sezona bogata je pamučnim stvarima, prije svega košuljama i majicama, sa karo uzorkom ili na prugice. Tu je i dalje dominantan motiv cvjetova na skoro svim odjevnim komadima, a sudeći prema prvim komadima garderobe iz novih kolekcija jasno je da ćemo i u ovoj sezoni nositi zvonaste rukave.

Duge plise suknje aktuelne su i ovog proljeća, posebno ako su iskombinovane sa majicom i jaknom od džinsa. U sezoni proljeće 2018. nosiće se haljine, a prioritet imaju boho varijante i lepršavi modeli. Mantili i jakne zaštitit će vas od vjetra u nadolazećoj sezoni pa su oni svakako naš predlog za prve proljećne dane. Farmerke su vanvremenski komad garderobe, te je samo pitanje da li su kraće ili duže, uže ili šire sa ili bez detalja. I ove sezone aktuelan je vez kao i biseri koji su našiveni na njih. Prugice i karo uzorak ne izlaze iz mode te će to biti najčešći dezen koji ćemo nositi u prvim proljećnim danima.

Za one koji vole ili ih posao uslovljava, da se nešto elegantnije oblače, tu su i klasični modeli kaputa koji su u idealnim bojama koje najavljuju lijepo vrijeme, tu su i nešto duži sakoi u nježnim roze i plavim tonovima. Košulje nešto strožijeg kroja ali razigranih cvjetnih dezena. Poslovne žene obradovaće se i klasičnim komadima garderobe poput pantalona i suknji i košulja u nekim malo slobodnijim bojama praveći iskorak iz klasičnih crnih i sivih tonova. I u ovoj sferi ističu se lepršavi modeli košulja sa rukavima koji se šire, nešto ravnijih krojeva, kao i lagane haljinice sa cvijetnim uzorcima dužine do koljena.

I muškarci se u novoj sezoni imaju čemu da se raduju. Akcenat je na prirodnim materijalima, posebno na pamuku, od koga je izrađena većina odjevnih predmeta. Pantalone u različitim bojama lako se uklapaju i uz sportski i uz elegantni stil, pamučne majice jednobojne ili sa prugama, patike ili cipele, bomberg jakna, neke su od ideja i predloga kako možete napraviti dobru odjevnu kombinaciju. I ovog proljeća dočekuju nas polo majice, jednobojne ili sa određenim motivima, klasične ili lanene košulje, tanji džemperi i naravno nezaobilazne farmerke i majice sa raznim aplikacijama, a boje koje preovladavaju su roze, plava, bež, zelena, siva i crvena.



BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar