Bolest sudije odložilo ročište

Suđenje komandantu Specijalne jedinice MUP-a takozvane Republike BiH Draganu Vikiću i još trojici optuženih za ubistvo zarobljenih pripadnika JNA 22. aprila 1992. godine u Sarajevu, koje je bilo zakazano za danas, odgođeno je na neodređeno vrijeme, rekao je Srni Vikićev branilac Fahrija Karkin.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Karkin je istakao da je jutros obaviješten da je suđenje odgođeno zbog bolesti jednog od članova Sudskog vijeća.

Osim Vikića, u predmetu "Veliki park" optuženi su bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Jusuf Pušina, te Nermin Uzunović i Mladen Čovčić.

Optuženima je stavljeno na teret da su znali i bili informisani o zarobljavanju osam pripadnika JNA srpske nacionalnosti iz transportera u kvaru na području sarajevskog naselja Dobrinja.

Prema optužnici, oni su bili informisani o stavljanju zarobljenih vojnika JNA pod kontrolu i nadzor policijskih i bezbjednosnih struktura, koji su potom izvedeni u Veliki park blizu Doma policije u centru Sarajeva gdje su ubijeni.

Tijela pripadnika JNA su sklonjena i odvezena s ciljem uklanjanja i prikrivanja dokaza, ali su pronađeni djelimični posmrtni ostaci dvojice ubijenih, dok se za ostalim još traga.

(Srna)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

ro

01.02.2018 11:23

Što kaže Šojić: "Hoće to,hoće"

Лија

02.02.2018 17:53

А гдје је Неџад Херенда, директни извршилац стријељања војника???? Ко га још увијек крије и зашто????

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.