Predsjedništvo na večeri sa Dolom

Zajednička večera Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića sa predsjednikom Evropske narodne stranke Jozefom Dolom održana je sinoć, a danas će bh. lideri obaviti pojedinačne razgovore sa liderom Evropske narodne stranke.

Bosna i Hercegovina 01.02.2018 | 09:14
Predsjedništvo na večeri sa Dolom
"Izmjene Izbornog zakona - ključ za evropsku budućnost BiH", navedeno je na zvaničnom Twitteru predsjedavajućeg Predsjedništva BIH Dragana Čovića.

Tročlano Predsjedništvo BiH u srijedu je otputovalo u Brisel gdje će se sastati sa predsjednikom Evropske narodne stranke, te zvaničnicima Evropske unije. Glavna tema će biti izmjene Izbornog zakona BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović je kazao da će svi iznijeti svoje prijedloge i pokušati pronaći kompromis, ako ga je uopšte moguće naći.

"Ja ću ostati optimističan i dok god postoji šansa trebamo učiniti sve da kroz zakonske izmjene definišemo način izbora članova Predsjedništva BiH i Doma naroda te vlasti u Mostaru i onda u miru očekivati izbore i primjenu izbornih rezultata", poručio je Čović.

On je rekao da će se u Briselu razgovarati i o evropskom putu BiH. Podsjeća da predsjednik Evropske komisije Žan Junker dolazi u BiH 28.februara.

"Vjerujem da je to možda i posljednja šansa da mu tada formalno uručimo odgovore na Upitnik Europske komisije i stvorimo time jednu atmosferu u kojoj se možemo nadati kandidatskom statusu, jer sam uvjeren da imamo šansu, zbog promjena u EU, biti u istom paketu s ostale četiri zemlje o kojima se govori – Albanijom, Makedonijom, Crnom Gorom i Srbijom. Ali, za to moramo više raditi i svakako učiniti sve da dođe do izmjena izbornog zakona kako ne bismo ušli u veću krizu od ove koju imamo", izjavio je Čović.

(N1)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Karadoz

01.02.2018 08:29

Kad malo razmislim nije lako ni ovim politicarima, te molitveni dorucak, pa radni rucak onda radna vecera. Kolko hrane posteni politicar treba da pojede da bi se doslo do nekog rjesenja. Eno Bakir se udebljao a prtitisak a masnoca ma idi bjezi tezak je to posao.

ODGOVORITE
Name

Re

03.02.2018 05:00

I Jos putovanje svaki pojedinacno SA avijonom da im nebude tijesno a zasto BI SE i gurali a kako vidim mi smo gori öd svih drzava u okruzenju i albanija nas ili crna gora pretekla zahvaljujuc ovoj trojici.

Name

Joja

01.02.2018 08:33

Al prvo sejdici finci rjesit pa onda ostalo.

ODGOVORITE
Name

covic

01.02.2018 09:01

Ovi latini samo lopovsku politiku vose.

ODGOVORITE
Name

Piksi

01.02.2018 10:07

Glavna karakteristika nekog oblika vladavine je STANDARD! Kako narod živi, kakav je kvalitet života...a ne ko je od elite više pokrao od države i naroda!

ODGOVORITE
Name

Paja

01.02.2018 10:11

Neka zderu vazno je da su oni cimbenici bez koih se ne moze.sta god da dogovore ne vredi dok Dodik ne potpise.

ODGOVORITE