Intervju: Šta je poručio Todorić?

Todorić je svoju stranu priče o Agrokoru odlučio iznijeti u formi videointervjua koji je snimljen u njegovom privremenom domu u Londonu.

Region 31.01.2018 | 18:08
Intervju: Šta je poručio Todorić?
Kao što je i najavio, Ivica Todorić napravio je novi korak u online svijetu. Naime, vlasnik Agrokora je otvorio svoj YouTube kanal putem kojeg će odsad komunicirati s javnosti, a objavio je i prvi video.

“Ja kao čovjek koji sam sa zaposlenima i menadžmentom iz ničega izgradio takvu industriju u Hrvatskoj morao sam reagovati kako bih obavijestio javnost o tome što se događa. Izvanredna uprava Agrokora želi provesti nagodbu. Sve oko toga je protuustavno i protuzakonito, ali jednim dijelom i kriminalno”, rekao je na početku razgovora Todorić.



“Ono što se nudi za nagodbu, to je nešto što znači likvidaciju Agrokora i ogromnog dijela hrvatske industrije. To je ogromna šteta za državu, vjerovnike, vlasnike i cijelo društvo”, dodao je.

U intervjuu je progovorio i o svojoj imovini.

“Odlukom Županijskog suda u Zagrebu blokirana je sva moja imovina. E, sad ja mogu reći da nemam para, ali meni niko ne vjeruje. A to je istina. Svi misle da ležim na parama i ne znam kud ću s njima, a nikad nisam imao na svojim računima možda ni 20.000 kuna. Nikad nisam imao niti na računima imam značajnije novčane iznose, poštujem svaku kunu. Platu sam davao u kuću, djelomično sam trošio i dividendu.

Jedino što je utvrđeno da imam stambeni kompleks koji smo moje troje djece i ja podijelili na četiri dijela. I ja sam vlasnik 25 posto stambenog kompleksa na lokaciji na kojoj živimo u Zagrebu i još nekoliko malih njiva. To su male njive, k’o gradilišta za kuću. Nešto sam naslijedio, nešto kupio, donedavno sam i obrađivao te male njive”, rekao je Todorić.

 Cijeli intervju pogledajte u prilogu.



Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

KOMUNA

31.01.2018 17:24

Kad ovo procita, covjeku dofje da zaplace. A i pticama na grani je jasno da su ovi tzv. novopeceni tajkuni i bogatasi (bivsi UDBASI) opljackali sve sto su nasi ocevi i djedovi decenijama mukotrpno stvarali. Objavite samo velike bivse drzavne kompanije koje je ovaj, i njemu slicni, "otkupio" u privatizaciji za 1 euro. Da ima obraza pokrio bi se usima i bar cutao.

ODGOVORITE
Name

Mislis?

31.01.2018 19:43

Nebojsa Radmanovic,?

Name

Car,

31.01.2018 21:56

I ja nekada slazem ,ali ovakve lazovcine svet nije video,svaka mu cast "da je uspio da engleze pregovori da je soc -problem .

Name

BOBA

01.02.2018 09:56

NOVINSKE AGENCIJE SU ČUDO NEVIĐENO.I BEZ OVIH SMIJEŠNIH INFORMACIJA OČI NIKAD NE VARAJU PO FIZIJONOMIJI TODORIĆA MOŽE SE ZAKLJUČITI DA MU JE RAT DOBRO DOŠAO I OPUSTOŠENI TEREN NA KOME SE BOGATIO.OVO SU TRANSAKCIJE NEVIĐENIH RAZMJERA.JA BI MU POMOGLA KAD GA GLEDAM .DŽABA LONDON DŽABA PARIZ.NIJE VALJDA DA JE KOD NJEGA SKROMNOST VRLINA.

ODGOVORITE