Vučić sutra u posjeti Austriji

Na poziv predsjednika Austrije Aleksandera van der Belena, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra popodne stiže u Beč, u radnu posjetu, a odmah po dolasku sastaće se sa predstavnicima Privredne komore Austrije i austrijskim privrednicima, koji već rade u Srbiji ili žele da investiraju u našu zemlju.

  • Vijesti
  • Srbija


Predsjednik Vučić u petak će, kako najavljuju iz kabineta predsjednika Austrije, biti dočekan sa vojnim počastima ispred palate Predsjedništva Austrije, nakon čega je planiran razgovor u četiri oka šefova dve države.

Slijede razgovori predsjednika Austrije i Srbije nastaviti uz prisustvo delegacija dvije zemlje, a po završetku sastanka Van der Belen i Vučić će se obratiti medijima.

Sastanak i sa kancelarom

Predsjednik Srbije sastaće se u Beču i sa novim austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, a nakon sastanka predviđeno je takođe zajedničko obraćanje medijima.

Na kraju posjete predsjednika Srbije Beču planiran je sastanak sa predsjednikom austrijskog parlamenta Volfgangom Sobotkom.

Glavna tema razgovora šefa srpske države sa austrijskim domaćinima, pored bilateralne saradnje, biće, kako je najavljeno, i situacija u regionu i prije svega približavanje Srbije EU.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc najavio je, u intervjuu Tanjugu, da će sa predsjednikom Vučićem razgovarati o tome kako Austrija tokom predsjedavanja Evropskoj uniji, u drugoj polovini godine, može doprinijeti daljem podsticanju evropske perspektive Srbije.

(Tanjug)

KOMENTARI7
POŠALJITE PORUKU

hahaha

31.01.2018 14:27

A primarna posjeta je Novomatic Admiralu za koga Vučić i Dodik peru novac, Vučić Novomaticov prljavi novac pere preko firmi NOVO INVESTMENT doo iz Beograda i ADMIRA doo iz Kragujevaca,a siromašni Dodik preko firmi NOVO RS doo i RSA Gaming doo iz Banjaluke!

bravo za komentar sve receno

In

31.01.2018 15:15

Znači ništa se na pere preko Austrije......šteta da ode a da se ne opere.

re

31.01.2018 15:28

Ма јок,какво прање.Иде човјек у посјету Курцу.

Млађо

31.01.2018 16:53

TACNO TAKO. NOVO RS DOO I RSA GAMING DOO SU NASE PRIVREDJIVACE U CRNO ZAVILI. HOCE MILORAD DODIK DA SVI POSLOVI BUDU NJEGOVI PA TAKO I POSAO SA KAZINIMA. SAMO I TOME JE DOSAO KRAJ.

GORAN BOSNJAK

01.02.2018 08:28

A sad te firme Novo RS doo i RSA Gaming doo pored pranja novca su se pocele baviti " humanitarnim aktivnostima " i to preko ministarstva prosvete i kulture RS,a stvarni cilj je da novac koji iz EU stigne za " kulturu " RS bude izvucen na Dodikove racune u Austriji i to preko RSA Gaming doo i Novo RS doo. Do sada su Novo RS doo i RSA Gaming doo pljacku i pranje novca radili preko Jove Radukica i ministarstva finansija RS,a sada Dodik siri posao i na druga ministarstva.

Ministarstvo Prosvete i " Kulture " REPUBLIKE NAM SRPSKE

01.02.2018 08:43

AV

31.01.2018 19:43

Ima susret s Kurcom u četiri oka, iza zatvorenih vrata.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.