"Za dom spremni" nadzire policija

Tabla sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni", koja je u septembru prošle godine preseljena iz Jasenovca na novu lokaciju nedaleko od Novske, ima cjelodnevnu zaštitu policije, piše hrvatski "Jutarnji list".

Region 29.01.2018 | 12:14
"Za dom spremni" nadzire policija
Policajci koji bdiju uz nju ponekad su odjeveni kao civili i koriste automobil bez vidljivih policijskih oznaka, a ponekad su u službenom policijskom vozilu i u uniformama saobraćajne policije.

Tabla HOS-a sada je postavljena pored puta koji od Pakraca preko Slavonskog Trokuta vodi prema Novskoj, a saobraćajni policajci koji dežuraju uz tablu ponekad zaustave neko vozilo koje tim putem prolazi i legitimišu vozače.

Fotoreportera "Jutarnjeg lista" koji se zaustavio kako bi fotografisao njihovu patrolu uz HOS-ovu ploču, takođe, su legitimisali, te na njegovo pitanje jesu li tu zbog table HOS-a, odgovorili potvrdno.

Tabla sa ustaškim pozdravom 7. septembra prošle godine, nakon višemjesečnih javnih pritisaka na hrvatsku Vladu, premještena je iz Jasenovca na novu lokaciju kod Novske.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović, odgovarajući na novinarsko pitanje da li to znači da se pozdrav "Za dom spremni" može koristiti svuda drugo u Hrvatskoj osim u Jasenovcu, rekao je da je to prva od dvije faze, te da u drugoj slijedi sveobuhvatno rješenje ovog pitanja.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

007 Bond

29.01.2018 11:17

Вратите Србима Крајину, Далмацију и Славонију. Италијанима вратите Истру. И биће подељени и мањи од маковог зрна. И зло ће нестати.

ODGOVORITE
Name

Re,

29.01.2018 11:44

Ima ih pun ku*ac , i nacisti su 2x trazili bekaja ,i dobili svoje ,ove za dom spremni :da im nije bilo toga velikog jozeta ustaskog ,bi oni ku*ac drukcije zvizdali ,samo da taliani vrate svoj ustav;pred kapitukizaciju 45e ,ida pocnu potrazivanja pred ratni m zbivanjima ,imaju puna prava kao i svaki drugi.

Name

boske

29.01.2018 18:26

A ti vrati Bosnu i Hercegovinu, Bosni i Hercegovini i mirna Backa

Name

Duh

30.01.2018 11:58

Vratite ustase sto nije vaše, kad vratite a vraticete bicete u pizdi materinoj.

Name

srbin iz hr

29.01.2018 11:18

Neka je zabiju sebi u guzicu sirotinja jadna nevide da narod bjezi iz te sirotinje.

ODGOVORITE