Dodijeljene Gremi nagrade

Kendriku Lamaru i Brunu Marsu sinoć su dodeljene prve Gremi muzičke nagrade

Zabava 29.01.2018 | 08:48
Dodijeljene Gremi nagrade
Kendriku Lamaru i Brunu Marsu sinoć su dodeljene prve Gremi muzičke nagrade.Slavio je u svih šest kategorija u kojima je nominovan, uključujući i one najvažnije - za pesmu, snimak i album godine. S pet nominacija i nijednom osvojenom nagradom, posrnula je Sza, a mnogo se očekivalo i od JayZ-ja, no Mars ih je sve pomeo.

Lamarov hit "Hambl" nagrađen je za najbolji muzički video, dok je Mars dobio priznanje za najbolji album - "24K medžik", prenosi Rojters.

 Najvažnija muzička nagrada na svetu ove godine je bila u znaku političkih poziva za ujedinjenje sveta te pokreta za žensku ravnopravnost i prekid seksualnog zlostavljanja čestog u svetu showbizza. U tom kontekstu najemotivniji je bio nastup Keshe koja je nastupila uz ženski zbor i izvođenje završila u suzama, zajedno s publikom.

Kantri pevačica Reba Mekintajer, tekstopisac Dajen Voren i bend "Meveriks" bili su samo neki od onih koji su na svečanosti nosili bele ruže - simbol solidarnosti sa žrtvama seksualnog zlostavljanja.

Dodjela nagrada održala se na slavnom njujorškom Madison Square Gardenu, a o pobednicima je odlučivalo 13 hiljada članova američke akademije diskografske umetnosti.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar