Kao da Njemačka piše Jevrejima!

Predsjednik iznenađen protestnom notom Hrvatske Srbiji.

Srbija 29.01.2018 | 07:17
Kao da Njemačka piše Jevrejima!
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da bi voleo da vidi tekst protesne note koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog izložbe "Jasenovac, pravo na nezaborav" u Ujedinjenim nacijama u Njujorku i da se pita “da li je to moguće”, budući da su istorijske činjenice u vezi sa tim logorom sasvim jasne.

“- To je kao kada bi neko ko bi pisao protesnu notu Jevrejima što su obiljeležavali dan Holokausta, a da ta nota stiže iz Njemačke” - rekao je Vučić za "TV Pink".

On je dodao da razume što sa Hrvatskom ne možemo da se saglasimo oko onoga što se zbivalo pre 27 godina, ali da ne može da razume što ne možemo da se saglasimo oko onoga što se zbivalo prije 72,73 godine.

- Posebo, jer mi se čini da su tu istorijske činjenice sasvim jasne” - naglasio je Vučić.

On je istakao da nema načina da se Srbi nateraju da zaborave da postoji stradanje svoga naroda, strašni genocid i jezive zločine počinjene na prostoru Bosanske krajine, Hercegovine ali i Like, Banije i Korduna, koji je kontrolisala nekadašnja NDH.

- To je stvarno nemoguće, jer bi zločin bio zaboraviti, ali i ne podsjećati u budućnosti na strašne zločine koji su se dogodili - baš da se nikada ne bi ponovili i da se nikad ne ponove nijednom drugom narodu - istakao je Vučić.

(Alo)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Bumerang

29.01.2018 06:24

Ovo je odličan potez , pozdravljam organizatore , tako se brani istina. A to što hrvati protestvuju samo govori u kakvom su oni bolesnom mentalnom stanju.

ODGOVORITE
Name

Ante

29.01.2018 06:43

Izrael ne laze o broju zrtava...u tome je vic.Pise tocan broj zrtava u Jasenovcu Vucicu i ostali.

ODGOVORITE
Name

Re

29.01.2018 08:20

Naravno da pise i u jasenovcu al ti si zaboravio.

Name

Ante

29.01.2018 06:53

Hrvatska država za 20 godina neće mi postojati. Brisel će da ugasi jedinu zvanično fašističku državu u svijetu.

ODGOVORITE