Danas sunčano i toplije vrijeme

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti natprosječno toplo vrijeme za ovo doba godina sa sunčanim periodima i uz prolazno povećanje oblačnosti, uz dnevnu temperaturu vazduha do 12 stepeni Celzijusovih.

Bosna i Hercegovina 28.01.2018 | 11:25
Danas sunčano i toplije vrijeme
Jutros je umjereno pretežno oblačno uz slab mraz ponegdje. Oko rijeka i po kotlinama na sjeveru i istoku ponegdje ima magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus pet do četiri, u višim predjelima na istoku od minus deset stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od sedam do 12, na jugu oko 14, u višim predjelima i mjestima sa maglom od tri stepena Celzijusova.

Prijepodne ostaje umjereno oblačno, a od sredine dana sunčanije uz malo oblaka. I dalje će biti znatno toplije od prosjeka.

Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Sokolac minus 12, Gacko minus sedam, Bugojno i Sarajevo minu pet, Šipovo, Istočno Sarajevo, Bileća, Han Pijesak, Kalinovik i Livno minus četiri, Rudo minus tri, Foča, Ribnik i Srebrenica minus dva, Višegrad, Tuzla i Bjelašnica minus jedan, Srbac i Zvornik jedan, Krupa na Uni, Doboj, Trebinje, Bijeljina, Gradiška i Mostar dva, Banjaluka tri, Novi Grad četiri i Neum šest stepeni Celzijusovih.

Visina snijega: Srebrenica jedan, Gacko dva, Kalinovik 10, Sokolac 11, Han Pijesak 23 centimetra.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar