Razgovori o borbi protiv terorizma

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić razgovarao je danas sa ambasadorom Holandije Reinautom Kasparom Vosom i šefom diplomatske kancelarije Belgije u BiH Vilijamom Aselbornom o bezbjednosnoj situaciji i mjerama koje preduzimaju agencije u BiH, a u fokusu je posebno bila "Srbska čast", koja je okarakterisana kao paravojna grupa.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Mektić je istakao da otkrivanje nabavki vojnih uniformi, sprovođenje obuka, te činjenica da su uključena i lica sa ozbiljnom kriminalnom prošlošću, ukazuje na ozbiljnu bezbjednosnu prijetnju, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Razgovarano je i o borbi protiv terorizma i prijetnjama koje dolaze od radikalnih grupa i povratnika sa stranih ratišta koji su djelovali u okviru terorističkih organizacija.

Mektić je istakao da se i ova bezbjednosna prijetnja drži pod stalnim nadzorom, te da su u proceduri donošenja strože mjere za osuđene za terorizam, poput uskraćivanja mogućnosti pomilovanja ili prijevremenog izlaska iz zatvora, kao i da se planira povećanje kazne za ova djela.

Ministar bezbjednosti BiH sastao se danas u Sarajevu i sa ambasadorom Grčke u BiH Georgiusom Iliopulosom, kojem je prenio da ima puno elemenata koji usložnjavaju bezbjednosnu situaciju u BiH, a najogovornijim smatra političke lidere koji svojom retorikom uzbunjuju javnost i stvaraju osjećaj straha kod građana.

Razgovarano je o mjerama koje se preduzimaju protiv paravojnih grupa i u borbi protiv terorizma, a razmijenjeni su i stavovi o problemu migracija i mogućnostima za rješavanje problema ilegalnih migranata i trgovine ljudima, kojima je BiH izložena posljednjih nekoliko mjeseci.

(Srna)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Smijesno

26.01.2018 16:40

Sad ce teroristi u BiH postati ovi srpski bilderi, a ne ISIS.Smijesno.Pa nisu ovi bilderi nikom odsjekli glavu.

Kole

26.01.2018 16:46

Ovo je neviđeno, da Srbin forsira optužbe na račun Srba .

Svaka cast

26.01.2018 16:54

Mislim da BiH nece imai nikad boljeg ministra bezbjednosti ili sigurnosti.Pokazace Mekta i uniforme odnosno fakture o nabavci placene iz bydzeta nasim novcem a sve u organizaciji Duska Vukotica.

piši propalo

26.01.2018 17:47

Pored tužilaštva gdje je nepismena Slavica Matijaš tužilac,Milan Tegeltija VTVS,Lepir predsjednik,Spasan Keleman sudija i ostali Dodikovi poltroni,od tog posla nema ništa!

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.