Zastrašivanje svjedoka zločina

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocijenio je da su prijetnje iz Prištine da će prva hapšenja po optužnicama Specijalnog suda za zločine Oslobodilačke vojske Kosova /OVK/ ponovo aktivirati tu terorističku organizaciju, prevashodno usmjerena ka mogućim svjedocima, ponajviše albanske nacionalnosti.

  • Vijesti
  • Srbija


"Cilj poruka iz Prištine je da se svjedoci zastraše, da se stavi do znanja da će se svašta događati, kao i da su moguće likvidacije", rekao je Drecun.

On je istakao da je Srbija predala kompletnu dokumentaciju sa dokazima o organizacionoj strukturi OVK i naglasio da je osnova za rad tužilaštva izvještaj Dika Martija koji u fokus stavlja Dreničku grupu kojom je rukovodio Hašim Tači, prenose beogradski mediji.

Grupa poslanika u parlamentu u Prištini inicirala je ukidanje Specijalnog suda za zločine terorističke OVK, ali su naišli na oštro protivljenje međunarodne zajednice.

(Agencije) 

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

007

26.01.2018 13:22

Na potezu je savest SAD i EU.

Kakva savjest.U kotlu balkanskih mafija.Trebo si dodati i etiku.Opaaa

Re Dzems

26.01.2018 13:47

sudija

26.01.2018 14:22

G.Drecun šta bi sa ona tri svjedoka što Hag traži zbog lažnog svjedočenja.zastrašivanja i plačanja svjedoka?????prvo nam to objasni pa pređi na šiptare.

Vrs

26.01.2018 21:55

Ma naj bolje BI bilo poslati Mektica da in to rijesi i podrzi te teroriste i optuzi srbe.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.