Petarda raznela bebi šaku

Devojčica stara 18 meseci primljena je danas na hirurškom odeljenju novopazarske Opšte bolnice sa teškim povredama desne šake prouzrokovanim, kako nezvanično saznajemo, eksplozijom petarde.

Srbija 25.01.2018 | 18:00
Petarda raznela bebi šaku
Prema nezvaničnim saznanjima "Blica", beba je povređena oko podneva u porodičnoj kući u jednom selu nadomak Novog Pazara.
 
- Roditelji su ispričali da je bebu u krilu držala baba koja joj je u jednom trenutku dala petardu. Da li je petarda već bila zapaljena ili se zapalila dok se dete njome igralo nije jasno, ali je ubrzo eksplodirala i bukvalno devojčici raznela desnu šaku - priča naš izvor.

Roditelji su dete hitno prevezli do novopazarske Opšte bolnice gde su lekari konstatovali kompletno zdrobljavanje palca, kažiprste i dela desne šake.

- Dete je hitno operisano i nakon toga sanitetom, uz pratnju medicinske ekipe, upućeno na Odeljenje za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Instituta za majku i dete u Beogradu - kaže portparolka ove zdravstvene ustanove doktorka Suada Gicić Skenderi.

Kako nezvanično saznajemo, devojčici su već amputirana dva prsta, a lekari u Beogradu će pokušati da sačuvaju treći prst i saniraju teške povrede šake.

(Blic)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Joj

25.01.2018 21:25

Joj žalosno..Baba ludače jedan pa gdje petardu djetetu...uh

ODGOVORITE
Name

:(

26.01.2018 14:51

Koji idiot moraš biti da djetetu daš petardu.

Name

Moda IV

01.02.2018 13:48

Kakva jadna baba, ona niti zna kako petarda izgleda, niti šta je petarda uopšte. To su vajni roditelji nabavili, a baba samo dala djetetu da se nečim zabavi. Pitam se kada će neka Skupština, bilo entitetska ili državna donijeti zakon kojim se apsolutno zabranjije držanje, prodaja i nabavljanje petardi i drugih sličnih eksplozivnih materija, sa predviđenim rigoroznim sankcijama. Sve dotle, ovakve tragedije će djecu ostavljati bez očiju, bez prstiju, ili još većih dijelova eksremiteta.

ODGOVORITE