"Dogovarali su se da se vide"

Supruga Olivera Ivanovića se oglasila povodom spekulacija da je Aleksandar Vučić nekoliko dana pre atentata odbio da primi ubijenog lidera GI SDP.

Srbija 24.01.2018 | 19:05
"Dogovarali su se da se vide"
Ona je za Danas rekla da ta informacija nije tačna.

“Oni su se ranije dogovarali da se vide, ali do tog sastanka nije došlo”, kratko je objasnila za Danas Milena Popović Ivanović.

Posle izjave predsednika Srbije da je "pomogao Ivanoviću više nego drugi političari", u visokim političkim krugovima pojavile su se spekulacije o navodnom Vučićevom odbijanju uoči atentata da u Predsedništvu Srbije primi lidera SDP. 

Vučić je, gostujući na jednoj od beogradskih televizija, rekao da je "Ivanovića i njegovu suprugu viđao više puta u Vladi i Predsedništvu". 

“Mislim da nema nijednog drugog političkog lidera, a ni šefa države ili vlade koji se viđao više sa članovima njegove porodice”, ponovio je Vučić. 

Prema nezvaničnim saznanjima lista Danas, Oliver Ivanović je prilikom jednog od susreta sa Vučićem dao imena ljudi koji su ugrožavali njegovu bezbednost, što predsednik Republike do sada nije pominjao u javnosti. 

Milena Popović Ivanović izjavila je za Danas i da porodica nema nikakvih informacija o istrazi o ubistvu njenog supruga, ali da očekuje da će one biti saopštene u narednih nekoliko dana. 

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić objašnjava za naš list da Tužilaštvo Kosova nema nikakvu obavezu da o saznanjima o istrazi obavesti ni Ivanovićevu porodicu, niti njega kao Ivanovićevog pravnog zastupnika, već da sve informacije treba da ih saopšti javnosti. 

Tužilaštvo Kosova je odmah po formiranju Radnog tima Vlade Kosova za rasvetljavanje Ivanovićevog ubistva saopštilo da će 22. januara obelodaniti prve rezultate istrage, ne pominjući način na koji će to učiniti. Bez ijedne reči o detaljima istrage, prekjuče je demantovalo da je najavilo konferenciju za novinare glavnog tužioca Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Šućrija Sulje.

(B92)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

drago

24.01.2018 19:23

Ma nije to vučićev miljenik ko Dodo.

ODGOVORITE
Name

Rade

25.01.2018 06:23

Nije ovaj obrcao milijone kao dodik zato nije mogao da ga primi nece on sa sirotinjom da se slika vucicu sramoto otisao si na kosovo pokazat zube ti stoku dijelis ponizenje vece nemoze biti

ODGOVORITE
Name

Milojko

27.01.2018 07:02

Gospođo Ivanović, pustite svoga supruga na miru. Nemojte lagati da bi zaštitili Vučića i njegov režim. Oni da su htjeli zaštiti Ivanovića to bi i uradili. Očigledno je da im Ivanović nije odgovarao zato je i ubijen, a da se nalogodavci atentata nikada neče biti otkriveni.

ODGOVORITE
Name

eh Milojko

27.01.2018 09:22

Nije lepo da tvrdis nesto sto ne poznajes dovoljno. Treba biti objektivan svejedno koliko ti je neko simpatican ili ne.

Name

Tik tak

27.01.2018 17:14

Covjek je fino pred novu godinu sve objasnio javnosti i sirokom auditorijimu cega se plasi i sta je jos ostalo damu urade,nazalost covjeka su odbili da zastite.Ali ovo je strasno i nedopustivo.