Gazirana voda hidrira organizam

Jednostavan način koji vodi do dobrog zdravlja.

Zdravlje 24.01.2018 | 15:22
Gazirana voda hidrira organizam
Gazirana voda nastaje rastvaranjem ugljen-dioksida (CO2) u vodi.

Stvara se ugljična kiselina koja je ,,kiselija,, od obične vode, ali mnogo manje kisela od želudačne.

Zbog specifičnog osećaja na nepcima, i ukusa koji joj daju mehurići, mnoge osobe radije i više piju gaziranu vodu.

Upravo Stoga, gazirana voda je dobar način za povećanje dnevnog unosa vode i hidrataciju organizma. Pored toga, gazirana voda ima i zdravstveno povoljne učinke

Pored toga, gazirana voda ima i zdravstveno povoljne učinke.

U jednoj kliničkoj studiji bolesnici sa problemima u probavi ili zatvorom podeljeni su u dve grupe i tokom 15 dana jedna grupa pila je običnu, a druga grupa gaziranu vodu. Stanje probave poboljšano je kod ljudi iz grupe koji su pili gaziranu vodu.

Istraživači u Japanu otkrili su da se od 250 ml gazirane vode oslobađa 900 ml vazduha što stvara osećaj punoće i sitosti u trbuhu. Ovaj efekat iskoristili su da uporede grupe gojaznih žena, tako da je jedna grupa pila smao gaziranu, a druga samo negaziranu vodu. Žene koje su pile gaziranu vodu smanjile su više svoju telesnu težinu, jer su imale veći osećaj sitosti. Bez težine u stomaku, izbegle su prejedanje.

Takođe, gazirana voda je odličan izbor za osobe koje imaju hroničan zatvor, jer pomaže u uspostavljanju redovnije stolice.

Postoji zabrinutost zbog erozije zubne gleđi gaziranom vodom, ali studija iz 2001.godine objavljena u Journal of Oral Rehabilitation pokazala je da je taj rizik 100 puta manji nego kada se konzumiraju ostala slatka bezalkoholna pića.

S obzirom da na našem tržištu postoji gazirana voda sa prirodno rastvorenim jodom, koja je poput šampanjca među vodama uz njeno konzumiranje biće i manje brige za dobro zdravlje.

B 92
foto:internet

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Važno

27.01.2018 12:28

Zato Vitinkina voda "hidrira" RAK. Da li ima države da reaguje? Uzorak Vitinkine vode pokazao je da ima kancerogena svojstva, ali izgleda da je nekome bitniji profit od građana Srpske. Uzas, tretiraju nas kao pacove.

ODGOVORITE
Name

Christian Sweden

28.01.2018 11:59

Gazirana voda naravno izaziva rak, ona otpusta u krv ugljicni diksid tako da krv slabije opskrbljuje mozak kisiko, te otezava rad bubrega i jetre jer je preopterete te iste stradaju. Gazirana voda zatim privlaci i gazirana pica koja na kraju izazivaju unistenje organizma uz to sve te vode sadrze i sodium chloride ili sodium bicarbonate. To izaziva stomacne grceve, nadutost, mucninu, bolove rektuma... i stosta jos

Name

mile

30.01.2018 07:21

Prirodna mineralna voda Vitinka a.d. Kozluk je 100% prirodna i ima ljekovita svojstva i tako produzava zivot ko koristi tu vodu. Takodje i prirodna izvorska voda VIVIA ima ljekovita svojstva . Dokazano.

ODGOVORITE
Name

Andrija Cosic

09.08.2023 03:58

Niste u pravu, taj gas CO2 koji izlazi zajedno sa vodom iz izvora je pun Minerala i ta Mineralna Voda ima puno vise Minerala nego obicna Voda bez Gasa,taj gas CO2 koji izlazi sa vodom iz izvora se u organizmu raspada u jedan dijo u vodu drugi dijo u ugljikgas koji izlazi sam po sebi iz organizma disanjem ili kroz kozu tako Apsolutno nije stetan nego je vrlo koristan, ja preporucujem i pijem KISELJAK sa gasom medij um,,,