Nastavak dijaloga nakon informacija

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je da je Srbija opredijeljena za dijalog sa /samoproglašenim/ Kosovom i da će razgovore nastaviti kada dobije konkretne informacije o zločinu koji se desio - ubistvu lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

  • Vijesti
  • Srbija


Dačić je upozorio da ubistvo Olivera Ivanovića predstavlja prijetnju za stabilnost regiona i nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

"Beograd od prištinskih vlasti i međunarodnih institucija prisutnih na Kosmetu očekuje da što prije pronađu i procesuiraju odgovorne", rekao je Dačić govoreći na ručku sa ambasadorima zemalja EU koji je upriličio šef delegacije EU u Beogradu Sem Fabrici, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić je rekao da punopravno članstvo u EU ostaje apsolutni spoljnopolitički prioritet Srbije i dodao da je uvjeren da će objavljivanje 2025. godine, kao godine potencijalnog sljedećeg proširenja, imati izuzetno pozitivan efekat na podršku građana ulasku u EU, a istovremeno pokazati da evropske države smatraju Srbiju budućim ravnopravnim dijelom Unije.

(Srna)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Đorđe

22.01.2018 17:00

Ups, mogu li se izvući neki zaključci???...

dzoo

22.01.2018 17:10

Pa desi ti papagaju sad svi u hor.Ici ce te vi i pitati trebali jos.A nemogu da skontam pa zar smo mi toliko prolupali e moj narode.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.