Priština ne želi dijeliti podatke

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da to što Priština odbija da državni organi Srbije budu uključeni u istragu ubistva Olivera Ivanovića šalje poruku da nešto ne žele da podijele sa Srbijom i njenim organima.

Srbija 22.01.2018 | 14:48
Priština ne želi dijeliti podatke
Stefanović dodaje da se nada da će jednom biti jasno zašto nekome nije stalo da se srpski organi uključe:

"Time što odbijaju da daju informacije upućuje jasnu poruku da se tu nesto dešava što ne žele da podele sa Srbijom i njenim nadležnim organima" naznačio je Stefanović.

On je na konferenciji za novinare, na pitanja u vezi istrage ubistva Ivanovića, rekao da je veoma teško o tome nešto reći, kada se nema nikakva zvanična informacija.

"Veoma je teško raditi kada nemate ni uvid u materijal, niti u procesne radnje" dodao je Stefanović i dodao:

"Zato insistiramo svakoga dana - za nas je važno da državni organi budu uključeni i smatramo da bi to pomoglo".

Kako je rekao, pitanje je da li je to svima u interesu, te dodao da se nada da će kada nešto bude razjašnjeno u vezi sa tim ubistvom biti i jasno zašto je nekome bilo stalo da državni organi Srbije ne budu uključeni.

Stefanović je ponovio da sa kosovskom policijom, Euleksom, Unmikom...nisu imali razmjenu, niti uvid u kamere, niti u forenzičku istragu...

"Zvali smo Euleks i Unmik, koji su po međunarodnim propisima zaduženi da sprovode istrage" rekao je Stefanović i dodao da i to što nema odgovora i saradnje "nešto govori".

Ponovio je da su oni po međunarodnim rezolucijama zaduženi za stabilnost, i za sprovođenje krivičnih istraga na KiM "i ne mogu da pobjegnu od toga", a da mi od njih tražimo da nam daju informacije šta se dešava...

"Kosovo i Metohija je deo naše zemlje" podvukao je Stefanović.

On je, na konstataciju novinara da se Euleks povukao iz istrage i pitanje zašto je to odlučeno, rekao da se "i mi to pitamo".

"Sa kim onda da delimo podatke? Neće Priština, neće Euleks, Unimik...Koga da pitamo - Australiju, koga, pošto smo pitali sve? Očigledno je da nisu spremni da dele te podatke", naveo je Stefanović.



Izvor: Tanjug

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Piksi

22.01.2018 13:56

Vi ste potpisali Briselski sporazum, po kojem su kosovsko sudstvo i policija nezavisni od Srbije! Ova vlast je izdala Srbiju! Zovi Dačića da otpjeva “Šote mori šote”...

ODGOVORITE
Name

Re

22.01.2018 14:09

A uvijek im fora da prilikom davanja izjava iza njih stoji 10-ak botova...možda misle da tako izgledaju opasnije?

Name

Realno

22.01.2018 14:14

Stefanovicu nisi sposoban u svoju drzavu da nesto ucinis sta onda mozes u drugu drzavu da uradis bacanje magle.

Name

zuki

22.01.2018 14:15

Tako je.Šta je mislio da će policija Kosova SARAĐIVATI.Hoće ali preko nišana.Ovi Srbijanci su ili uzeli ogromnu lovu ili su neviđene budale šta Kosovari rade sa njih.Jebu ih dok migneš okom.

Name

Nije nego za Re

22.01.2018 15:56

Ovo nije ništa, većinom on postavi iza sebe nekoliko ženskih botova, napuderisanih, ispeglane kose,kao da su iz Granda došle, isto ozbiljnog smrknutog lica. Ma na to se pali ovaj glupi narod, pa i on je otuda potekao.

Name

Re ,

22.01.2018 16:06

Ne zele dijeliti podatke ,zato zele pobijati narod.

Name

sudija

22.01.2018 13:57

Srefanoviču a zašto bi dijelili podatke?????Jeste li vi djelili informacuje sa amerikancima u slučaju brače Bitiči iliti francuzima u slučaju Taton.????????spustite se na zemlju na ovim prostorima su suverene države i neče igrati kako vi hočete.

ODGOVORITE
Name

Jalija

22.01.2018 15:20

Rezolucija 1124 i mos duvati.

Name

NEPRIJATELJI SA SVIH STRANA

22.01.2018 13:57

Sto se god radi drugi su krivi mi smo tako pitom narod da kad vidim Vucica i njegovu sprehu dobijem glavobolju unaprjed jer znam da lupa glavi

ODGOVORITE
Name

Jasno

22.01.2018 14:20

SNS i Srpska lista je u koaliciji sa Haradinajom.

Name

dzoo

22.01.2018 13:59

Sa tobom,Vulinom,Drecunom i onim sefom kancelarije za KM cini mi se Duric ni Sveti Otac nebi svama djelio Svetoslavlje.Vi ste i ukljuceni i ovakve stvari pa bi sad rado do podataka pa da gurate pod tepih ili sami ne crknu.Samo se zapitaj za onu bracu siptare iz zatvora izvedeni i pobjeni i niko nezna ko je,,i sad bi vi da vamsiptari veruju drugo sto ih ne volim ali su upravu njihova drzava i vi nebi dali da se ini ukljuce u Srbske istrge oladi te malo zar vam nije jasno.Pogledaj te komentare na drustvenim mrezama i medije koje ne kontrolise Velik Vucic gradani su ubedeni da ste vi umesani iz SNS u to.samo nesmiju javno da kazu.

ODGOVORITE
Name

Zajednička Istraga

22.01.2018 14:20

Vučič če u Sava-maali(mahali)organizovati sastanak i utvrditi prvo ko je sruši,a onda će riješiti ko ubi pitomce,pjevačicu Marjanović,braću Batići i druge nevinre,ko naredi udar u Crnoj Gori,ko posla voz crkvu na Kosovo,a onda od Kosovara tražiti POŠTENO uključenje u istragu ubitstva Ivanovića.Koja nadmenost i nadobudnost Vučivevih lajača.

ODGOVORITE
Name

re

22.01.2018 15:05

pa valjda bih trtebalo ići tim redom..

Name

Koo

22.01.2018 14:56

Mozda vam jednostavno ne vjeruju. Slucajna misao koja me okrznu kada procitah. :-) A od ponavljanja da je Kosovo Srbija dnevno dobijam proljev. Zamislite da recimo drzavni sluzbenici BiH ne smiju provoditi istrage u Banja Luci. Toliko o jakoj i uredjenoj drzavi Srbiji i slaboj BiH :-). Svako malo se javlja Vucko da bi nam objasnio kako se brine puno za stanje u BiH, a u svojoj drzavi mu sluzbeni organi ne smiju provesti istragu i mole separatiste da im pomognu. :-)

ODGOVORITE
Name

Hasim

22.01.2018 17:56

Cista 10-ka za vas komentar!!!!!

Name

Damir

22.01.2018 15:11

Pametni ljudi sta ti imas se mjesat u rad tudje drzave nisu vam albanci kao mi bosnjaci oni imaju stav o vama pamte sta ste im radili nisu kao mi bosnjaci kod nas sve moze bravo albanci svaka vam cast.

ODGOVORITE
Name

Samir

22.01.2018 15:17

Neki dan vucic dosao na kosovo jedva ...i vidjeli ste politiku i moc srba ponizavajuci govor gdje dijeli stoku da ostanu srbi na kosovu zasto nije milorada poveo on bi odma paradu napravijo ali to vam je sva moc sto vi mozete tako isto u bosni samo mi vama sve dozvoljavamo i opet ste ugrozeni nezadovoljni nista vam nevalja treba vas na kosovo poslati malo da vidite sta su prava

ODGOVORITE
Name

Svedska

22.01.2018 15:23

Da li ste vi normalni,to bi isto bilo da je pocinjeno ubistvo u Njemackoj i sad Francuska trazi da se ukljuci u istragu.Sta ima drzava Srbija vrsljati u drzavi Kosova.

ODGOVORITE
Name

DOXA

22.01.2018 15:24

Dace vama cika Taci podatke nista nebrini...

ODGOVORITE
Name

Milorad

22.01.2018 15:52

Ma bravo, Neso iz Beograda!! Odavno Srbija nije imala tako kredibilnog ministra. Mozda je Vulin iz Kanade jos tu negdje reprenzetativan. Pusti Priszinu DR Neso iz Beograda, povezi ti neka lica i neke oredmete pa ih onda povezi sa nekim radnjama i onda sve skupa povezi sa nekim postupcima i ubaci malo nekih optuzenih za terorizam, zacini to sa nekim zoljama iz Jajinaca i eto ga!! Predstava gotova, vama svakako ne treba predstava za vise od dva dana!! Pusti Pristinu Neso iz Beograda, oni i onako imaju preca posla nego da slusaju vase gluposti!!

ODGOVORITE