AO: Korejska ''kopija'' izbacila Novaka!

Daleko je pravi Đoković – Novak izbačen iz Melburna! Novak Đoković zaustavljen je u osmini finala Australijan opena, iznenadio ga je Južnokorejac Hjeon Čung sa maksimalnih 3-0.  Nova godina, stare brige: Bolan poraz Đokovića! Šestostruki šampion Australijan Opena na prvom turniru posle šestomesečne pauze zaustavljen u osmini finala. Bolji od njega bio je 58. igrač sveta Hjeon Čung u tri seta. Briga zbog bolnih grimasa.

Tenis 22.01.2018 | 12:45
AO: Korejska ''kopija'' izbacila Novaka!
Najmlađi teniser u ovoj rundi prvog Grend slema sezone je potpuno nadigrao Srbina i posle troipočasovne borbe zabeležio najveću pobedu u karijeri sa 7:6 (4), 7:5, 7:6 (3)

"Pokušavam da kopiram Novaka jer je on moj idol! Ne mogu da verujem u ovo", rekao je Čung i zasmejao celu Rod Lejver arenu.

Čung je ovaj trijumf izgradio na katastrofalnoj igri Đokovića, Srbin je pravio neverovatno veliki broj grešaka, imao čak devet duplih servis, te skoro 60 neiznuđenih.

Tek na momente Đoković je podsećao na onog šampionskog Novaka, ali to je trajalo tek dva, tri poena i brzo nestajalo. Predugačkim bekhendima i forhendima, neubedljivim istrčavanjem na mrežu bukvalno je pokalanjao poene Južnokorejcu i sam se "lansirao" u težak poraz. 

Delovao je živahno samo u najtežim trenucima kada je bio pod najvećim pritiskom, ali bi brzo klonuo i prepuštao kontrolu rivalu. 

Prelomni trenutak meča verovatno je bio sedmi gem u trećem setu, Đoković je nakon brejka za 3:3 imao šansu da opet oduzme servis rivalu i preokrene možda ceo meč u svoju korist, ali nije iskoristio priliku, a umor ga je dotukao. 

Nema sumnje, pred Đokovićem je dug period povratka na prepoznatljivu formu, jer trenutno ne deluje spremno ni fizički ni, pre svega, psihički. 

Čung će u najmanje očekivanom četvrtfinalu AO igrati protiv druge senzacije turnira u Melburnu, Amerikanca Tenisa Sandgrena, koji je eliminisao petog favorita Dominika Tima! 

U četvrtfinale su se u ponedeljak plasirali još Rodžer Federer i Tomaš Berdih, koji će biti rivali u narednoj rundi. Preostala dva polufinalna para čine Rafael Nadal – Marin Čilić i Grigor Dimitrov – Kajl Edmund.

Novak Đoković završio je učešće na ovogodišnjem Australijan Openu.

Najboljeg srpskog tenisera eliminisao je 58. igrač sveta, malo poznati Hjeon Čung, u tri seta - 7:6 (7:4), 7:5, 7:6 (7:3), posle tri sata i 24 minuta igre.

Dvadesetjednogodišnji igrač napravio je pravi podvig u osmini finala i postao prvi teniser iz Južne Koreje koji se dokopao četvrtfinala Australijan Opena.

Čung je i u najavi duela poručio da će se truditi da uživa u meču sa Đokovićem i baš to je i radio u osmini finala. Igrao je svoj najbolji tenis. Nije imao šta da izgubi, pa je igrao bez pritiska. Dobro je servirao, trčao je i stizao gotovo svaku lopticu, dok na drugoj strani šestostruki osvajač titule u Melburnu nije bio na najvišem nivou.

Videlo se da je duga pauza, od šest meseci van terena, ostavila mnogo traga na Novakovu igru, a ono što je više brinulo su bolne grimase koje je pravio i masaža lakta posle prvog seta, što je dovelo u pitanje da li je povreda u potpunosti sanirana.

Đoković je u mahovima demonstrirao svoj prepoznatljivi tenis, koji plaši protivnike, ali periodi dobre igre nisu uplašili Čunga. Znao je da je to velika prilika koju mora da iskoristi protiv tenisera, čiju igru, ne skrivajući to, kopira, i to dosta uspešno.

Ne računajući poraz prošle godine u drugoj rundi takmičenja od Denisa Istomina, Đokoviću je ovo najranija eliminacija na Australijan Openu od 2005. godine. Tada je, takođe, završio takmičenje u četvrtom kolu porazom od najboljeg igrača sveta Rodžera Federera.

To je ujedno bio i poslednji put da je Đoković izgubio u Melburnu meč u tri seta (2:6, 5:7, 3:6).

Čung će za prolaz u polufinale Australijan Opena igrati sa Tenisom Sandrgrenom, koji je takođe napravio veliko iznenađenje izbacivši petog igrača sveta Dominika Tima.

REZULTATI OSMINE FINALA

(19) Tomaš Berdih - (25) Fabio Fonjini 6:1, 6:4, 6:4
(2) Rodžer Federer - Marton Fuksovič 6:4, 7:6 (7:3), 6:2
Tenis Sandgren - (5) Dominik Tim 6:2, 4:6, 7:6 (7:4), 6:7 (7:9), 6:3
Hjeon Čung - (14) Novak Đoković 7:6 (7:4), 7:5, 7:6 (7:3)

nedelja

(1) Rafael Nadal - (26) Dijego Švarcman 6:3, 6:7 (4:7), 6:3, 6:3
(6) Marin Čilić - (10) Pablo Karenjo-Busta 6:7 (2:7), 6:3, 7:6 (7:0), 7:6 (7:3)
Kajl Edmund - Andreas Sepi 6:7 (4:7), 7:5, 6:2, 6:3
(3) Grigor Dimitrov - (17) Nik Kirjos 7:6 (7:3), 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (7:5)

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

srbn

22.01.2018 11:46

da sad ne ispadne da pljujem po Noletu... zašto je dolazio da igra ako ima zdravstvenih problema, poceo je kao neka seka-persa, te smeta mu vrucina, te boli ga lakat, te smeta mu majica, te bole ga ledja...Federer je tu za njega gospodin...nikad nije kukao ni na šta, kad je bio povrijeđen nije ni igrao...tačka...Nole želim ti sve najbolje...

ODGOVORITE
Name

22.01.2018 22:25

Nemoj tako srbine sadga kudis adizosiga nebesa.Nole je ipak zvijezda