AO: On je Tenis iz Tenesija i izbacio je i Tima!

Mada, ime je dobio po dedi koji nije igrao ni tenis, niti je bio iz Tenesija. Uglavnom - nova senzacija na Australijan openu!

Tenis 22.01.2018 | 11:30
AO: On je Tenis iz Tenesija i izbacio je i Tima!
Ime mu je Tenis – senzacija iz Tenesija izbacila i Tima! Amerikanac Tenis Sandgren nastavio je svoju bajku, plasirao se u četvrtfinale Australijan opena.

Posle Žeremija Šardija, Stanislasa Vavrinke i Maksimilijana Merterera, pobedio je i petog favorita turnira Dominika Tima.

Sandgren je do najvećeg iznenađenja u Melburnu stigao posle četvoročasovnog maratona u pet setova sa 6:2, 4:6, 7:6 (4), 6:7 (7), 6:3.

Amerikanac u četvrtfinalu čeka boljeg iz duela između Novaka Đokovića i Hjeona Čunga, koji vodi protiv Srbina sa 2:0 u setovima!

Prštalo je na sve strane u duelu Austrijanca i Amerikanca, obojica su imala po čak 20 as udaraca, više od po 60 vinera, ali je Tim grešio za nijansu više (48-36) i to je "prelomilo". 

Čovek koji nikad u karijeri nije prošao prvo kolo nekog Grend slema, a ima 26 godina, na impresivan način je dobio prvi set sa 14 vinera, iskoristivši obe brejk prilike. 

U drugom nije uspeo to da ponovi, propustio je dve šanse, što Tim kažnjava iskoristivši četvrtu pa poravnava na 1-1. Očekivao se potpuni preokret Austrijanca, ali je Sandgren bio više nego konkurentan jednom od potajnih favorita, pa je u taj-brejku poveo 2-1, da bi mu Tim uzvratio istom merom za 2-2. 

Usledio je odlučujući peti set, mnogi su "tipovali" na kvalitet i iskustvo jačih mečeva Austrijanca, ali se ispostavilo da je on podlegao pritisku, a ne anonimni momak iz Tenesija. 

Nakon što je spasao brejk loptu na 1:1, Sandgren je strpljivo čekao svoju priliku i dobio ju je u šestom gemu, odmah je iskoristio i potom izuzetno sigurnim servisom stigao do spektakularne pobede.

Zove se Tenis, rođen je u Tenesiju, ali je nesvakidašnje ime dobio po dedi koji nije ni igrao tenis, ni živeo u Tenesiju.

Pored toga, napravio je još jedno iznenađenje u svom prvom nastupu ikada na gren slemu i posle Žeremija Šardija, (9) Stena Vavrinke i Maksimilijana Marterera, stigao do – četvrtfinala!

Američka senzacija Tenis Sandgren, 97. teniser sveta, izbacio je sa Australijan opena i (5) Dominika Tima, koji se u prvoj nedelji "vraćao iz svlačionice", ali koji danas nije mogao da savlada 26-godišnjaka sa skorom 2-6 na ATP turu pre iznenadnog pojavljivanja u Melburnu.

Kada je već došao, rešio je da tu i ostane: Tim - Sandgren 2:6, 6:4, 6:7 (4:7), 7:6 (9:7), 3:6!

Amerikanac je prvu meč loptu imao u taj-brejku četvrtog seta, kada se "budući Broj 1" - kako često zovu Tima - izvukao odličnim servisima i hrabrim forhendima, ali je promenljivu formu s kojom je došao na prvi gren slem sezone, konačno, "platio" u majstorici sa teniserom kojeg pre toga nije imao gde da sretne.

Ovaj krupni udarač fohendom sada će sačekati ishod meča (14) Novak Đoković - Hjeon Čung kako bi saznao kome će sledećem pokušati da zagorča život na "Ozi openu", koji će austrijski teniser pamtiti po povratku sa 0:2 u meču sa američkim teniserom Denisom Kudlom u 2. kolu, ali ne i povratku sa 1:2 u duelu sa njegovim sunarodnikom.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar