PL: Rafal "tobdžija", minimalac Junajteda, sigurnost Sitija!

Luka Milivojević dao počasni gol za Kristal Palas na stadionu "Emirejts".  Arsenal uništio Palas, Monreal kao Supermen do povrede, gol Milivojevića slaba uteha! Marsijal odveo Mančester Junajted do pobede na gostovanju kod Barnlija.  Neka drugi kupuju pojačanja, Siti galopira ka trofeju uz 80% poseda! Građani savladali Njukasl kod kuće s 3:1.

Fudbal 20.01.2018 | 21:00
PL: Rafal "tobdžija", minimalac Junajteda, sigurnost Sitija!
Arsenal se oporavio od prošlonedeljnog poraza koji mu je naneo Bornmut. "Tobdžije" su gradskog rivala Kristal Palas uhvatile potpuno nespremnog, pa je već sredinom prvog poluvremena rezultat bio 4:0!

Od toga su dva gola postigli defanzivci Naćo Monreal i Loran Košelni posle kornera.

Tim Arsena Vengera rutinski je održavao stečenu prednost, da bi u 78. minutu Luka Milivojević ublažio poraz i postavio konačnih 4:1.

Kristijan Benteke mu je glavom spustio loptu na peterac, a reprezentativac Srbije se dobro snašao i u gužvi, udarcem iz okreta, zatresao mrežu peti put ove sezone u utakmicama Premijer lige. Milivojević je prva tri gola dao sa "bele tačke", a ovo mu je drugi pogodak iz igre, nakon pobedonosnog u duelu sa Sautemptonom pre petnaestak dana.

Kristal Palas je od 31. decembra do ove utakmice osvojio sedam od mogućih devet bodova i izvukao se iz zone ispadanja, ali ima još mnogo da se igra...

Mančester junajted smanjio je prednost vodećeg Mančester sitija na devet bodova, zabeleživši minimalnu pobedu u Barnliju - 0:1.

Antoni Marsijal je početkom drugog poluvremena prihvatio dobar pas Lukakua i sa oko 15 metara uz pomoć prečke matirao golmana Poupa.

Domaćin je u nastavku imao nekoliko dobrih prilika, Gudmundson je iz slobodnog udarca pogodio prečku, ali nije bilo revanša za decembarski duel na "Old Trafordu", kada je Junajted golom Lingarda u nadoknadi vremena sprečio trijumf Barnlija (2:2).

"Crveni đavoli" se posle tri uzastopna remija nalaze u seriji od tri pobede u Premijer ligi, i to bez primljenog gola.

Mančester siti protiv Njukasla će od 18.30 časova imati lepu priliku da vrati prednost na 12 bodova.

Treba još istaći da je Tio Volkot debitovao za Everton asistencijom Oumaru Nijaseu kod izjednačujućeg gola protiv Vest Bromviča - 1:1.

Do ove subote Arsenal je bio u krizi, nije imao pobedu u 2018, a onda je na Emirejts došao Kristal Palas. Fudbaleri Arsena Vengera kao da su rešili da za sve prethodne kikseve naplate ceh nesrećnim komšijama iz južnog dela Londona. I uradili su to onako, baš bez milosti. Slavio je Arsenal sa 4:1 u meču 24. kola Premijer lige u kojem je Luka Milivojević poneo kapitensku traku kod gostiju.

Upravo je nekadašnji igrač Crvene zvezde bio strelac jedinog pogotka za goste, ali slaba je to bila uteha. Arsenal je bio dominantan pre svega u prvom poluvremenu, a već posle 22 minuta domaća ekipa imala je čak četiri pogotka prednosti.

Nakon toga Tobdžije su, realno govoreći, i da se malo opuste i povuku ručnu, ali ni to nije bilo dovoljno da Kristal Palas izbegne katastrofu.

Sve je počelo u šestom minutu kada je Naćo Monreal ostao zaboravljen na petercu gostiju i nije mu bilo teško da glavom prosledi loptu u praznu mrežu.

Inače, može se reći da je ovo bio Monrealov dan barem do pred kraj poluvremena. U 10. minutu Arsenal je duplirao prednost, ovaj put je Monreal bio asistent pošto je sa levog boka uposlio Aleksa Ivobija.

Samo tri minuta kasnije sve nade gostiju su definitivno umrle, a ovaj put Monreal je proigrao Lorana Koščelnija koji je se dobro snašao u gužvi u kaznenom prostoru posle kornera. Ipak, u 34. minutu se povredio Monreal i morao je da van terena, a zamenio ga je Ejnsli Mejtlend-Najls.

U drugom poluvremenu je Palas samo u pojedinim momentima uspeo da dođe do daha, a to je Milivojević iskoristio 12 minuta pre kraja utakmice.

Mančester Junajted je i na gostovanju Barnliju odigrao onako “murinjovski”, pobedio je sa 1:0 i barem na nekoliko sati prišao na prihvatljivih jednocifrenih minus devet u odnosu na gradskog rivala Siti.

Bio je to još jedan relativno slab meč Crvenih đavola, bez previše prilika za gol, ali je u 55. minutu Junajted odigrao baš dobru akciju.

Započeo ju je Romelu Lukaku koji je pronašao na levoj strani Antonija Marsijala, a ovaj poslao loptu pravo pod prečku i tu golman Barnlija nije imamo nikakve šanse. 

Neka drugi kupuju pojačanja, Siti galopira ka trofeju uz 80% poseda! Građani savladali Njukasl kod kuće s 3:1.

Možda im se izjalovilo dovođenje Aleksisa Sančeza Mančester Sitiju, ali zato na terenu nema greške. Ekspedicija Pepa Gvardiole galopira ka trofeju Premijer lige, a u poslednjem meču na Etihadu pao je Njukasl s 3:1 (1:0) uz het-trik Serhija Aguera.

Dovoljan je podatak da je Mančester Siti imao 80% posed lopte tako da vam je jasno da je prostor Njukaslu da bilo šta uradi u napadu bio više nego smanjen.

Bilo je od početka jasno da je samo pitanje sa kojim će rezultatom da se završi mučenje za tim sa severa Engleske. 

Kevin De Brujne je u 34. minutu uputio centaršut s leve strane ali desnom nogom, tako da je lopta išla ka golu Njukasla. Aguero je skočio, vrlo malo zakačio loptu (njemu pripisan gol) i ona se ušetala u mrežu Svraka.

To je obezbedilo Sitiju da igra sa još manje pritiska. Nastavio je lider Premijer lige da kidiše i u drugom poluvremenu i to se isplatilo u 63. minutu. Sterling je prošao po levoj strani, ušao u šesnaesterac Mankiljo ga je oborio i bio je to penal koji je, uz malo sreće, realizovao Aguero.

I taman kada su mnogi koje interesuje samo rezultat prebacili kanal, Njukasl je uzvratio. Potpuno nenadano. S neba pa u rebra.

Sevnula je kontra, nekoliko lepih dodavanja, odjednom se Marfi našao ispred golmana Edersona i fino ga savladao. Malo ko je očekivao ovakav razvoj situacije.

Ipak, Siti je ostao pribran, Aguero je postigao i treći gol, došao do het-trika, čisto da ne bude nedoumice. Da ne kažu posle neki da je tim iz donjeg dela tabele namučio favorita za titulu.

PREMIJER LIGA - 24. KOLO

Subota:

Brajton - Čelsi 0:4 (0:2)
/Azar 3, 77, Vilijan 6, Mozes 89/

Arsenal - Kristal Palas 4:1 (4:0)
/Monreal 6, Ivobi 10, Koščelni 13, Lakazet 22 - Milivojević/

Barnli - Mančester Junajted 0:1 (0:0)
/Marsijal 55/

Everton - VBA 1:1 (1:0)
/Nijas 70 - Rodrigez 7/

Lester - Votford 2:0 (1:0)
/Vardi 39pen, Marez 90+1/

Stouk - Hadersfild 2:0 (0:0)
/Alen 53, Dijuf 69/

Vest Hem - Bornmut 1:1 (0:0)
/Ćićarito 73 - Frejzer 71/

Mančester Siti - Njukasl 3:1 (1:0)
/Aguero 34, 63, 83 - Marfi 67/

nedelja:

Sautempton - Totenhem 17.00

ponedeljak:

Svonsi - Liverpul 21.00

TABELA: Mančester siti 65, Mančester junajted 53, Čelsi 50, Liverpul (-1) 47, Totenhem (-1) 44, Arsenal 42, Lester 34, Barnli 34, Everton 28, Votford 26, Vest Hem 26, Bornmut 25, Kristal Palas 25, Hadersfild 24, Njukasl 23, Brajton 23, Stouk 23, Sautempton (-1) 21, VBA 20, Svonsi (-1) 17.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar