Olivera Ivanovića ubili “heklerom“?

Kako „Alo!“ saznaje, na Olivera Ivanovića, lidera kosovskih Srba, pucano je iz „heklera“, a ne iz „duge devetke“, kako navode prištinski mediji i njihovi organi istrage!

Srbija 20.01.2018 | 17:52
Olivera Ivanovića ubili “heklerom“?
Prema saznajima lista, glavni cilj plasiranja lažne priče o vrsti oružja iz kojeg je pucano na Ivanovića jeste da se zločin predstavi kao mafijaški obračun, a za taj zločin okrivi Srbija!

Saznanja, navodi list, potvrđuje i funkcioner SNS-a Vladimir Đukanović.

“Malo sam se konsultovao sa ljudima koji su stručnjci u toj oblasti i priča da je on ubijen iz pištolja M70A, poznatijeg kao „duga devetka“, i da je iz tog pištolja ispaljeno čak šest grupisanih metaka u gornji dio tijela, od kojih su dva ostala u samom tijelu, potpuno je nemoguća jer se radi o poluautomatskom pištolju.

Pri tom kažu da je korišćen prigušivač, a na taj pištolj je nemoguće staviti prigušivač, teoretski može da se stavi, ali onda mora da se napravi duža cijev i to mora fabrički da se uradi. Sigurno je da se pominje „duga devetka“ samo zato što to oružje najviše koriste kriminalci na ovim prostorima. Teoretski je nemoguće da se ispuca šest uzajamnih hitaca iz tog pištolja ukoliko nije pucao neki Džeri Mićulek, koji puca u svjetskom rekordu od 12 metaka za tri sekunde”, kaže Đukanović.

“Ono što je, po mom mišljenju, realnije jeste to da je Oliver upucan iz „heklera“ koji ima integrisan prigušivač i koji je automatski. A budući da je ispaljeno šest metaka odjednom i na taj način, jasno je da se radi o vrhunski obučenom pucaču. Teško možete imati kriminalca takvog ranga, prije će biti da je riječ o vrhunskom specijalcu koji je radio negdje”, pojašnjava Đukanović.

Vojni analitičar Miroslav Lazanski takođe je uvjeren da je sasvim moguće da je ubica koristio „hekler“.

“Moguće je da je Ivanović ubijen „heklerom“, ali je moguće i da je usmrćen „dugom devetkom“ jer postoje različite vrste tog pištolja. Mi ništa ne znamo, ni da li je ubica pucao iz automobila u pokretu, ni da li je izašao iz auta i, što kažu mafijaši, overio Olivera, ni da li je nakratko zaustavio atomobil, pa pucao kroz prozor. Ubica je bio dobar strijelac, to je sigurno, ali ne znamo da li je došlo do rasipanja vatre, da li na zgradama okolo ima tragova, odnosno metaka koji su promašili žrtvu. Činjenica jeste da je ubica vjerovatno bio vrlo blizu Olivera, da mu je prišao na metar-dva i pucao. Ima mnogo nejasnoća, a mnogi upravo to i žele, da stvore konfuziju”, kaže Lazanski.

I ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je juče da odbijanje Prištine da se srpski organi uključe u istragu ubistva Olivera Ivanovića upravo pokazuje da postoji nespremnost prištinske strane da se pronađu ubice i da je jedino Srbiji stalo do toga.

“Očigledno je da postoji nespremnost, da postoji strah od rješenja. Jedino je Srbiji stalo. Samo mi hoćemo da znamo ko je ubica, kako će biti kažnjen i da vratimo mir u region”, rekao je Vulin.

On je dodao da se dokle god je ubica na slobodi može sumnjati da će ponoviti zločin, a da je utisak da međunarodna zajednica i Priština stoje po strani i ne rješavaju zločin.

“Vlasti u Prištini žele teritoriju, ne žele ljude. Žele sjever Kosova, ali ne žele Srbe tu. Neka me demantuju i formiraju Zajednicu srpskih opština i počnu da sude zločincima OVK”, naglasio je Vulin.

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, rekao je da ubistvo Olivera Ivanovića ostavlja prostor za sumnju ko je sve mogao da učestvuje u zločinu.

“Nema iskrene želje prištinskih vlasti da se na slučaju ubistva Olivera Ivanovića radi najprofesionalnije moguće i potpuno je nelogično odbijanje Prištine da organi iz Srbije pomognu u istrazi”, rekao je on.

Kada se želi najbolja moguća istraga, smatra Stefanović, onda se uključuju svi oni koji svojim radom, iskustvom, poznavanjem terena i istraga te vrste mogu da pomognu, a srpska policija, kaže ministar, ima izuzetno iskustvo u rješavanju različitih slučajeva, a njih ne žele u istrazi.

Izvor: Alo

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Landahači

20.01.2018 17:10

Kaki specijalci spinuju i mi laici treba da se kačimo na jednu od teorija ubitsta.Pustite čovjeka da u miru počiva.

ODGOVORITE
Name

Igor

20.01.2018 17:58

Kako stoka kao ovaj Đukanovic i slicni samo razvodnjava i siri pricu. Sustina je ko je ubio covjeka , ko ima koristi od njegovog ubistva, kome je prema prici pokojnika najvise smetao . To se nikad nece saznati. Za Đinđica se znalo prije nego sto je ubijen ko ga je ubio zato sto je neko imao interes da ukloni konkurenciju. Kosovo ste za narod izgubili i tacka. Nekolicina srba vrti dole jos dobre kombinacije i to je cinjenica. Obican narod je pogubljen i gleda u vodje koji palamude i prosipaju suplju, ne znam cemu se nadaju. Zato samo u Banjaluci nekoliko hiljada mladih pohadja kurs njemackog jezika i bolje da je tako , oticice , zaradice i mozda nekad promijeniti sliku o nama kao glupom i zaostalom narodu.

ODGOVORITE
Name

dzoo

20.01.2018 18:01

Ama ostavi te se spinanja.Kako vas vise nije strah Boga ako vam Oliver nije nista znacio.Vucicu moras rascistiti sa Drecunom,Vulinom i onim Tvojim kancelarom za KM oni vode đavolovo kolo.Ako to brzo ne rijesis oni ce i tebe na kraju saraniti tako rade lopovi.

ODGOVORITE
Name

Dobojlija - malo edukacije

20.01.2018 18:27

"Duga devetka" je vrsta metka kalibra 9 milimetara, a zove se duga (9x19mm) zbog toga što postoji i "kratka devetka" (9x17mm). Hekler je lako autiomatsko oružje koje koristi "dugu devetku". Inače municiju 9x19 koriste različite vrste oružja (automati i pištolji). Dakle, vijest je laička.

ODGOVORITE
Name

Vojnik

21.01.2018 12:34

Bravo za komentar,upravo to sam htio da napišem.Od početka mi to para uši.Kad bude završena balistička analiza,biće poznato iz kojeg oružja je pucano.

Name

Djope

21.01.2018 17:41

Iole normalna drzava bi trebala imat bar jednog strucnjaka da kaze da ako imas cauru i zrno,znas onda i koje je oruzje koristeno,kalibar zrna,..natijelu zrtve po ustrelnoj rani i sa koje daljine je pucano,...katastrofa kakve info pustaju u javnost

ODGOVORITE
Name

Izraelac

21.01.2018 19:02

Tekst je obicna glupost... onaj ko ne zeli da ostavi trag uradi to explozivom.. onaj ko zeli da ostavi trag uradi to iz oruzija , odredjenog kalibra, vrste i proizvodjaca... neko je ostavio poruku a ta poruka sigurno znaci da nije Albanac...

ODGOVORITE
Name

bsk

21.01.2018 19:18

organi iz srbije da pomognu u istragi molim vas ne saljite taj skart pa oni ne mogu da otkriju ubistvo one mlade pevacice koja je iz beograda a kobajagi da otkriju na kosovu vucic samo lupeta vucicu nadji ubicu od jece pa onda daj dalje ali normalno on je znao ime ubice pre izbora sada je izgleda zaboravijo covek opterecen

ODGOVORITE