Za bolje raspoloženje izaberite zumbu

Zumba, kombinacija plesa i fitnessa koja koristi pokrete latino plesova, vrlo je korisna fizička aktivnost koja je sve popularnija. U Bijeljini trenutno postoji samo jedan Zumba klub koji je počeo da radi nedavno.

Zdravlje 20.01.2018 | 11:15
Za bolje raspoloženje izaberite zumbu
Iako na početku, zadovoljni su odzivom članova i prihvatanju ovakvog vida vježbanja.Iako na prvi pogled djeluje kao ples, zumba je ustvari ozbiljan fitnes program na bazi latino plesova koji odgovara svim uzrastima, bez obzira na stepen fizičke kondicije, plesno iskustvo i pol,jer, osnovne plesne korake zumbe može svako da nauči. 

U zumbi nema koreografije, ali kada neko gleda sa strane, izgleda kao da su svi naučili koreografiju na svaku pjesmu. To je zato što se pamti samo tri do pet koraka za svaku numeru, a i sama pjesma vas vodi svojim ritmom. 

Već posle prvog časa zumbe, polaznici se osećaju bolje jer su najzad uradili nešto za sebe. Osećaj unutrašnjeg zadovoljstva već posle nekoliko nedelja vidi se i u ogledalu. 

Kombinujući brze i spore ritmove popularne muzike različitih žanrova, zumba spaja kvalitetne vježbe s elementima različitih plesova, zbog kojeg se više osjećate kao da ste na dobroj zabavi umjesto u dosadnoj teretani.Preporučuje se svima koji su se ulijenili, imaju višak potkožnog masnog tkiva, koji ne vole standardne plesove, a ona će vam pored lijepog tijela i boljeg zdravlja dati samopouzdanje i popraviti.



BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar