DNS hoće jednu kandidaturu

Zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je da je ova stranka spremna da pregovara o pojedinačnim funkcijama na predstojećim opštim izborima, a da će samostalno izaći na izbore za Narodnu skupštinu Srpske i parlament BiH.

Republika Srpska 20.01.2018 | 07:47
DNS hoće jednu kandidaturu
"Očekujemo da nađemo partnere koji će ponuditi DNS-u jednu od tih pojedinačnih pozicija kako bismo mogli dalje da kreiramo ukupan politički ambijent", rekao je Čubrilović večeras za Radio-televiziju Republike Srpske.

On kaže da je DNS zainteresovan da ponudi kandidata bilo za predsjednika Republike Srpske, bilo za srpskog člana Predsjedništva BiH, ali da na izbore za parlamente Srpske i BiH izlazi samostalno, kao i svaki put.

Odgovarajući na pitanje da li će DNS imati svog kandidata za predsjednika Republike Srpske on je rekao da konačan stav o tome stranački organi nisu zauzeli, da nisu zasjedali, niti su imali ni sa kim zvanične pregovore o tome.

Govoreći o mogućem sporazumu DNS-a sa Narodnom strankom Ognjena Tadića, on je rekao da ta saradnja ne bi bila na nivou koalicije.

"Nije to sporazum tog nivoa. Biće to saradnja između stranaka. Ono što je Narodna stranka iznijela na tom sastanku kao svoje ciljeve, to se u velikoj mjeri poklapa sa politikom DNS-a", naveo je Čubrilović.

Odgovarajući na pitanje koliko to što je lider DNS-a Marko Pavić javno uputio oštre kritike na račun lidera Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića može opteretiti odnose unutar koaliciji SNSD- DNS-SP, Čubrilović je rekao da to ne bi trebalo da bude neki remetilački faktor jer Stevandić nije član ove koalicije, već je sa SNSD-om napravio neki partnerski odnos.

On je ocijenio da su odnosi u koaliciji SNSD-DNS-SP dobri i korektni, te naglasio da koalicija DNS-SNSD-a traje gotovo 20 godina i da je možda najstarija na Balkanu.

Na konstataciju da je DNS poželjan partner i za opozicioni blok, Čubrilović kaže da javne ponude te vrste ne smatra ozbiljnim i da nikada nije bilo konkretnog razgovora o tome.

"DNS ima svoju politiku, ponašaće se principijelno, imamo profilisano biračko tijelo. Znamo naš kapacitet i našu snagu i tako ćemo se i ponašati", poručio je Čubrilović.

Govoreći o banjalučkom Gradskom odboru DNS-a, Čubrilović je istakao da na predstojećim izborima u Banjaluci očekuje najbolje rezultate od kada postoji DNS.

"Za takav stav imam izvore od ljudi sa terena, a i onih koji su zainteresovani da rade za DNS, a iz nekih drugih su sfera života, do sada nisu bili politički aktivni, ali žele da ovaj put budu dio tog tima", poručio je Čubrilović.

(Srna)

Komentari / 25

Ostavite komentar
Name

Presjednik

20.01.2018 07:00

Nema nist od tog... Sada lupetaju kad dodju blizu izbora onda se ulizice ucute i podrze svoju grupnu sektu....nemaju oni m... za bilo sta..pozz

ODGOVORITE
Name

Realno

20.01.2018 09:40

Cubrilovicu nisi ti nista zasluzio osim da budes sluga milokradu osjetio si da te vise niko nece prijavi se na vreme preko intrernete za poso cobana.

Name

Ma da

20.01.2018 11:12

Odnos snsd-dns-sp dobar ! A vaš odnos prema narodu ? Uništili ste nas !

Name

eliot nes

20.01.2018 20:54

neda baja ništa

Name

Njegoš Kovačević

20.01.2018 22:08

To gospodine Čubriloviću, nama koji nismo članovi ni jedne partije, ostaje jedino nada u DNS.Predpostavljam da će g-din Pavić biti predsjednik RS, uz pomoć Saveza za promjene, član predsjedništva Ivanić, predsjednik Vlade RS Šarović. Dodika neće nigdje biti osim u tužilaštvu, stranka će mu biti kula od karata. Nažalost Mali Đokica će biti poslanik jer on uvijek sebe stavi na broj jedan kompenzacione liste , jer nema muda!

Name

Njegoš Kovačević

20.01.2018 22:08

To gospodine Čubriloviću, nama koji nismo članovi ni jedne partije, ostaje jedino nada u DNS.Predpostavljam da će g-din Pavić biti predsjednik RS, uz pomoć Saveza za promjene, član predsjedništva Ivanić, predsjednik Vlade RS Šarović. Dodika neće nigdje biti osim u tužilaštvu, stranka će mu biti kula od karata. Nažalost Mali Đokica će biti poslanik jer on uvijek sebe stavi na broj jedan kompenzacione liste , jer nema muda!

Name

Borac rs

20.01.2018 07:34

POLTRONU JEDAN KO TEBE STA PITA BICE KAKO VAM KAZE DODIK.

ODGOVORITE
Name

Re Predsjednik

20.01.2018 08:48

Odlicno receno pravi beskicmenjaci sa bolesnom zeljom da su na vlasti

Name

B L komunista

20.01.2018 08:50

Ma puno ti značiš, svi mi znamo da je tebe i malog Đokicu Baja odavno kupio. Kandidati su Snaša Željka i pjevač (traktorista) Baja.

Name

DNS=DNO

20.01.2018 07:45

Čubro ti očekuješ da ti neko nešto ponudi. Da ti da ili da uzmeš sam kako si i navikao. Pa tebi i tvojoj Daj Ne Se*i partiji treba ponuditi od šake do lakta. Znaš ti dobro šta to znači. Sebe vidiš kao nekog kandidata a znaš dobro koliko si i zašto si nesiguran u sebe. Jer si nekvalifikovan za bilo koju javnu funkciju. Nesposoban. Nesiguran u sebe. Ali siguran si da trebaš nastaviti jer se mora sačuvati opljačkano i od narodnog grla oteto. Samo ćeš u politici ostati blizu tendera, autoputeva, moći i svog zaštitnika Baje. A uz Baju su autoputevi, Slobo, Budo i ostali Stankovići. Sličnu strast za parama imate obadvojica ti i Dodik. A obadvojica imate svoje pipke u gradskoj skupštini svoje odbornike i klubove gde možete nastaviti sa otimanjem gradske imovine i nekretnina. Biološki sat curi i zato se tebi žuri. A čuvaj se da ne posrneš i ne ostaneš bez svega otetog. Pocni polako da zamisljas ono jutro kad se probudis nakon gubitka izbora. Tad ces kleciti pred svojom nekadasnjim strankom SDS ali nece biti milosti. Ti SDSu i opoziciji sad trebas za rusenje baje a ne za formiranje nove vlasti gdje bi ti i tvoja daj ne se*i stranka pokusali biti amnestirani za 20_godisnje stanovanje u Dodikovom probavnom traktu.

ODGOVORITE
Name

RE DNS = DNO

20.01.2018 09:49

Moram da priznam da odavno nisam pročitao slikovitiju analiza nekog političkog subjekta na ovim prostorima. Podsjetio bi Čubru kao bivšeg SDS-ovca da je u Srpskom jeziku najsramnija riječ "izdaja" na žalost i najčešća. On je vjerovatno svjestan činjenice da je DNS u Bijeljini izdigao se iznad stranačke gluposti koja na RS nivou podržava sve ono za šta bismo kao narod mogli dobiti fakturu krajnje nepovoljnu, a u opštini u kojoj ja živim što vjerujem da Čubro nezna u SDS-u su mišljenja, a i sam dijelim to mišljenje da je DNS SDS-u pouzdaniji čak i od PDP-a, a čak više od polovine socijalista u toj opštini podržava SDS. Što prije veh DNS-a to shvati bit će bolje i za njih, a i za Republiku Srpsku.

Name

Snsd

20.01.2018 08:05

Za gradonacelnika Prijedora!Na sledecim lokalnim a do tad cut tu,sjedi jedan!

ODGOVORITE
Name

Lazo

20.01.2018 08:31

Samo Čubrilovića za jednu kandidaturu. Najbolji kandidat kojeg DNS ima. Nikako Pavića koji podržava tajkune unutar svojih redova i polako urušava DNS.

ODGOVORITE
Name

MARIJA

20.01.2018 08:31

A JEST PAVIĆ DOSLEDAN FUJ ,PRIJE MJESEC DANA TRAŽIO JE OBE FUNKCIJE SADA SAMO JEDNU ZA DVA MJESECA NEĆE TRAŽITI NI JEDNU JER ZNA DA NEĆE DOBITI ,MEĐUTIM SVA OVA FRKA JE BILA DA SE NAMAGARČI I PREVARE GLASAČI PRESTAVLJAJUĆI SE KAO NEKA VELIKA STRANKA DNS NEĆE NA IZBORIMA IMATI NI POLA GLASOVA KOJE SU IMALI NA PROŠLIM IZBORIMA ZATO ŠTO NEMAJU KADRA IZATO ŠTO IM JE ŠEF MARKO POSTO NAJOMRŽENIJI POLITIČAR U RS-U EM PRESUĐEN EM NIJE DOSLEDAN.

ODGOVORITE
Name

re-marija

20.01.2018 10:02

Sa kilometar se vidi da si iz snsd. Takvim komentarima, pogotovo ako to radiš iz botovskog štaba snsd, samo gonite Pavića od sebe. Zamisli se malo, šta ako Marko bude kandidat ispred DNS za predsjenika Srpske pa dobije bar 70.000 glasova, znajući da neće pobijediti, ali da se žrtvuje zbog više poslaničkih mjesta. Šta onda ostaje SNSD kandidatu,ne bi pobijedio da je Mile kandidat, a ne neka njegova rezerva, bez obzira da li će biti iz SZP Govedarica, ili Ivanić?

Name

PD MILAN

20.01.2018 10:41

Kome treba stara olinjala mrcina i presuđeni političar ako mislite na SDS grdno se varate pavić ne treba nikome a SDS ima najbolje kandidate

Name

Crni

20.01.2018 08:35

E teoretske sense nema ta stranka hamza hop.

ODGOVORITE
Name

nema od toga nista

20.01.2018 08:53

Bez jabuke viste nula a pogotovo to cubrilovicu tisi jedno obicno kljuse koje nista nesmre ni prdnuti dokmu jabuka neda odobrenje.

ODGOVORITE
Name

Па

20.01.2018 09:49

То може ако се Додик смилује па вам то удовољи. Можете ви предложити а и сами знате да нема теоретске шансе да освојите ту функцију брз СНСД, као што то исто не може ни Иванић без СДС. За мене је то уцјена и ПДП и вас ДНС. Зашто неби могли имати 4 кандидата па да бирамо ( СДС, СНСД, ПДП и ДНС, ма може и Чава па да оплетемо )

ODGOVORITE
Name

Andrejevic

20.01.2018 09:53

Prije ce mene kandidovati koji NE ZNAM OD TOGA NISTA, nego sto ce vam Mile dati nesto. Stranka koja funkcionise na pozicijama i kupovini pojedinaca medju kojima si ti prvi gosp.asfaltirani.

ODGOVORITE
Name

lesinari

20.01.2018 10:12

DNS je prepun nesposobnih koji jedino traze licnu korist. Podsjeca me na nekadasnji JUL.

ODGOVORITE
Name

Tr

20.01.2018 15:17

Upravo, karijeristi...

Name

Srna in

20.01.2018 10:40

Gledaj poremećenog uma.Predsjednik skupstine jednog od dva entiteta u BiH,i cijelu priču melje o partiji,partiji(tj.sekti)šta bi kupili,koga ,kada,s kim bi.Ni rijeci o skupstini o radu za entitet,o mladima koji odlaze,o bijednim penzijama i platama,o radu Vlade entiteta.Nista o tome, samo partija i opet partija.Kad uveče legnu u krevet ,stave zube u času,i zagrle partiju tek onda mogu zaspati.Laku noć bolesnici spavajte mirno partija vas čuva od Zenice.

ODGOVORITE
Name

modricanin

20.01.2018 11:52

Svaka cast na komentaru. 10-ka

Name

Re Cubrilovicu,

21.01.2018 10:01

Ko ce te financirati ,blagajne prazne 'nista ti nemores popraviti ,brod tone ;ko moze neka se resava.

ODGOVORITE