Tuga: Posljednji pozdrav Oliveru

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Od Ivanovića su se oprostili porodica, prijatelji, hiljade građana Srbije, kao i državni funkcioneri i brojne ličnosti iz javnog i političkog života Srbije.

  • Vijesti
  • Srbija


Beograd i Srbija ispratili su danas na poslednji počinak Olivera Ivanovića, čoveka koji se svim svojim bićem zalagao za normalne odnose na Kosovu i Metohiji i regionu.

Njegove riječi nisu bile riječi političara, već iskrenog čoveka i rodoljuba.

Vladika raško-prizrenski održao je opelo Ivanoviću koji je mučki ubijen u sjevernom delu Kosovske Mitrovice, gradu u kojem je nastavio da živi uprkos svim teškoćama, problemima, pritiscima.

“Oliver se ceo život borio za pravdu i slobodu svoga naroda na Kosovu i Metohiji”, izrekao je vladika raško-prizrenski.Poslednji govor Oliveru Ivanoviću održala je bivša reprezentativka u karateu Tanja Petrović, koja je na kovčeg stavila crni pojas. Obratila se porodici Ivanovića, nazivajući njegove sinove Jugovićima, a suprugu i sestru heroinama.

Kako prenose mediji, Milena Ivanović je rekla da se više nikada neće vraćati na Kosovo.Oliver Ivanović je ubijen u utorak 16. januara, ispred sedišta partije u Kosovskoj Mitrovici.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović apelovao je na sve koji se bave istragom da pokušaju da maksimalno zaštite informacije do kojih dolaze istražnim radnjama, jer će to biti najbolji način da se što pre otkriju počinioci. Još jednom je danas istakao zahtjev Srbije međunarodnim institucijama na Kosovu i Metohiji da se državni organi Srbije uključe u istragu ubistva Olivera Ivanovića, ukazujući da brine ono što se čuje iz tih institucija - da ne postoji dokument kojim je to Srbija tražila.

“Srbija je na svim relevantnim sajtovima objavila dokumenta kojim tražimo od Euleksa i Unmika učešće naših državnih organa u istrazi i zato insistiramo na što skorijem uključivanju našeg Tužilaštva i Policije, ali i ostalih državnih organa u ovu očigledno složenu istragu”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Srbija je potpuno posvećena rješenju ovog slučaja i učiniće sve da snagom svojih istražnih organa dođe do onih koji su ubili Ivanovića i privede ih pravdi, poručuje Stefanović.BN televizija

Foto: Tanjug

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Piksi

18.01.2018 22:45

Mile i Vučić nisu smjeli otići na sahranu?

Milan Vukelić, Savamala, Kantrimen, Mišković biznisi, Vuk Hamović, Prointer, Grand trade, Financ, m:tel itd.

Draganče

19.01.2018 06:01

In

18.01.2018 22:45

Zalosno u vrijeme sahrane srbina koji je vredan postovanja od svih srba presjednici Srbije i RS u Beogradu razgovaraju prodaju maglu narodu. Sramota sramota sramota

Veliki covjek ja strpljivog covjeka u zivotu nisam slusao plemenit srcan sve bitke dobijo pritvor od tri godine izdrzo sin od tri godine bio kad je odveden u pritvor diceko slobodu i gle zlotvori digose ruku ,bozur kosovski vjecno ce bit

Slavenko

19.01.2018 21:05

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.