Snižena roba kao zamka za kupce

Januar je mjesec kada se, zbog praznične euforije, često troši i više novca nego što dozvoljava kućni budžet. Istovremeno, većina radnji oblijepljena je natpisima kojim pozivaju sugrađane da iskoriste sezonska sniženja. Da li su sniženja prava i na šta treba obratiti pažnju pri kupovini robe na akciji, pogledajte u nastavku.

Republika Srpska 18.01.2018 | 17:40
Snižena roba kao zamka za kupce
Zapadnjački sindrom velikih sniženja pred kraj stare i početkom nove godine, nije novina ni na na našem tržištu. Sve češće smo svjedoci finalnih rasprodaja, sniženja čak do 70 odsto.

Imali novca ili ne, svakako da primamljivi natpisi sa radnji na kojima piše ''rasprodaja, sniženje, sve u pola cijene'', kao i procenti sniženja, itekako privlače radoznale kupce. Mnogi u tom razgledanju i uoče nešto što im se dopadne, i to je prilika da sebi priušte dugo željeni komad garderobe.

Iako su ovakvi natpisi sjajni i primamljivi, kupci se žale da nerijetko iz radnji izlaze razočarani jer je roba snižena neznatno. Iz udruženja potrošača kažu da je nažalost tako i da prilikom kupovine robe na akcijama i sniženjima treba biti obazriv.

Posebno treba biti obazriv prilikom kupovine prehrambenih proizvoda jer i u akcijskim kupovinama se kriju određene zamke za kupce. Iz udruženja ističu i to da su prava kupaca ista bilo da robu kupuju po realnim ili sniženim cijenama.

Takođe savjetuju da se za kupovinu snižene robe dobro pripremite, da obiđete više lokacija u potrazi za artiklom koji vas zanima, te da ćete tek tada upoređivanjem cijena dobiti pravi odgovor gdje da kupite.

Dopadala vam se ili ne, sniženja će biti aktuelna do sredine februara kada će na police početi da pristiže dio kolekcije za proljeće.

Ukoliko ne robujete trendovima i ne pratite ih slijepo, ovo je pravi momenat da kupite kaput, bundu ili čizme za sledeću sezonu po nešto nižim cijenama i da iskoristite sniženja za pametnu kupovinu.



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar