Zoran Marjanović uskoro slobodan?

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje kojim je početkom decembra produžen za još tri meseca pritvor Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine, na nasipu u Borči, ali mu nije ukinuo pritvor. Ovom odlukom drugostepeno veće Apelacionog suda usvojio je žalbu Marjanovićevih branilaca, ukinuo prvostepeno rešenje tog suda i uputio predmet na ponovno odlučivanje, precizirala je porptarol suda Mirjana Piljić za Tanjug.

Srbija 18.01.2018 | 16:18
Zoran Marjanović uskoro slobodan?
Ona je napomenula da Marjanović i dalje ostaje u pritvoru. Prema njenim rečima, razlog za ukidanje ovog rešenja je izostanak za sada konkretnih razloga, činjenica i dokaza na kojima prvostepeno veće Apelacionog suda zasniva svoj zaključak o postojanju osnovane sumnje da je Marjanović izvršio krivično delo za koje se tereti.

"Po nalaženju drugostepenog veća Apelacionog suda, veće tog suda koje je odlučivalo u prvom stepenu nije navelo razloge, odnosno činjenice i okolnosti koje ukazuju da je u ovom krivičnom predmetu sumnja, sa nivoa 'osnova sumnje' - koji su potrebni da bi se odredio pritvor, došla do višeg stepena - do 'osnovane sumnje", precizirala je Piljić.

Tačnije, u rešenju nije navedeno postojanje dovoljno kvalitetnih dokaza koji potvrđuju osnovanu sumnju kao nužnu pretpostavku za produženje pritvora.



Pri tome drugostepeno veće Apelacionog suda je imalo u vidu da je u pravnosnažnom rešenju Višeg suda u Beogradu, kojim je prema Marjanoviću (nakon hapšenja u septemnru 2017. nakon hapšenja) određen pritvor navedeno da u konkretnom slučaju proizlazi najminimalniji stepen osnova sumnje da je Marjanović izvršio krivično delo.

"Drugim rečima, za nastavak istražnog postupka traži se sumnja višeg stepena od osnova sumnje, dakle traži se osnovana sumnja da bi mogao da se produži pritvor", naglasio je Apelacioni sud u svojoj odluci. Marjanoviću je 8. decembra bio produžen pritvor za još tri meseca, koji je prema toj odluci mogao da traje najduže do 10. marta.

Pritvor mu je tada produžen zbog težine krivičnog dela za koje se tereti, a za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, posebno s obzirom na način izvršenja dela i težinu nastupele posledice. U tom, sada ukinutom rešenju, sud je naveo da: "postoji osnovana sumnja da je okrivljeni neutvrđenim predmetom zadao više udaraca u glavu Jeleni Marjanović, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal, usled čega je ona preminula".

Izvor: Tanjug/Kurir

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

TRN

18.01.2018 15:23

Nemogu u Srbiji da nadzu ubicu a isli bi na Kosovo kao da i oni traze ma dajte milim vas.....

ODGOVORITE
Name

re TRN

18.01.2018 16:01

bas tako. kobajagi traze a boga mole da ne nadzu

Name

Re TRN

18.01.2018 17:51

Imaš 10-ku za komentar i bravo!

Name

Bravo Za TRN

18.01.2018 15:50

Upravo tako isli bi na Kosovo da nađu ubicu Ivanovića a nisu u stanju da riješe ovo banalno ubistvo.E to smo mi.

ODGOVORITE
Name

Zoran

18.01.2018 17:10

Drze covjeka bez dokaza .Ipak je to "jaka drzava":. Imace nekoliko miliona odstete da plati neduznom covjeku