Skupština je sve više nenarodna!

Opozicija u Narodnoj skupštini RS nije danas isključila mogućnost ponovnog bojkota sjednice Parlamenta Srrpske zakazane za 6. februar, jer tvrde da se ne bavi životnim pitanjima građana.

Republika Srpska 18.01.2018 | 14:49
Skupština je sve više nenarodna!
Zamjenik šefa Kluba SDS-a Miladin Stanić je rekao da su na današnjoj sjednici skupštinskog Kolegijuma bili uzdržani prilikom glasanja o predloženom dnevnom redu narednog skupštinskog zasjedanja.

-Skupština RS je sve više nenarodna i u njoj se krši Ustav. Na Ustavnom sudu RS su, otkako je SNSD na vlasti, 'pala' 24 zakona - ustvrdio je Stanić novinarima navodeći da se u parlamentu “krši” i skupštinski Poslovnik.

Kritikovao je i činjenicu da RS zavisi od kredita MMF-a, što govori da je “Vlada nekompetentna”.

Šef Kluba poslanika PDP-a Miroslav Brčkalo je rekao da će narednih dana donijeti odluku da li će prisustvovati skupštinskom zasjedanju.

-Sve opcije su u igri. U zavisnosti od odgovora koje dobijemo, formiraćemo svoj stav. Može se svašta desiti, a najmanje je realno da ćemo prisustvovati sjednici. Može se desiti da će neko ponovo biti u maloj, a neko u velikoj sali, kao i da mi napustimo zasjedanje - naveo je Brčkalo.

I poslanik NDP-a Krsto Jandrić iznio je primjedbe na predloženi dnevni red naredne sjednice parlamenta, ističući da je neprihvatljvo da dosad nije održano tematsko zasjedanje o teškom stanju u zdravstvu u RS.

Naredna redovna sjednica NS RS biće održana 6. februara, a na predloženom dnevnom redu još nije deklaracija o opstanku srpske nacije, koju su inicirali predsjednici Srbije i RS Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, potvrdio je predsjednik tog zakonodavnog tijela Nedeljko Čubrilović.

Nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma rekao je da su na predloženom dnevnom redu, između ostalog, prijedlozi zakona o srednjem obrazovanju, o gasu, o stranim ulaganjima i prijedlog zakona o banjama.

(Fena)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Bezimeni

18.01.2018 13:52

Izgleda da kmečavci nastavljaju raditi ono što najbolje znaju, kmečati povazdan.

ODGOVORITE
Name

budo

18.01.2018 14:21

Kako nenarodna kad je skupstina opstenarodna. Vidjeste li one tetovirane i nabildane. Nije fer da ne vidite te predstavnike naroda. Svi ih vide samo ih Čubrilovic ne vidi.. Dobro i Stevandic zmiri na jedno oko. ipak treba Čubru pitati kako on nista ne zna o tome. Ili mu je nslog od Baje da cuti.

Name

do dna

18.01.2018 14:43

Znaci "krnja NS" krece u obnovu privrede? Ili ce se i dalje samo brinuti oko vlastitih dzepova. Tja akcize su dobili, a uskoro stize i MMF-kredit..

Name

Zoran

18.01.2018 15:07

Vi ste imali priliku da nesto uradite.Neko vas je slagao.RTRS je gora nego ikad,lopovluk nikad veci a vi ste odustali od borbe....Rekao vam Vucic????Radovan je mozda pogresno vidio RS.Ali ni Slobu nije slusao.Ima Vucic Srbiju ni tamo ne zna sta se desava.A ne ovde da vidi kolika je bijeda i sirotinja.On vidi one zastavice od Mahovljana do Boske kuda on ide koje mu okace dan pre dolaska....a skreni samo jednom pogresno i vidjeces cemer jad...i lopova koliko nigdje nema.A sa najvecim sjedi stalno i danas.

Name

ro

18.01.2018 14:13

Nisu nikada ni bili narodni.Gledaju da što više love strpaju u dzep dok još postoji RS.Kad je ne bude ( neće biti niko kriv ) onda narode Ć A O.

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

18.01.2018 14:20

Ljudi moji pa i ludom je više jasno da ovi papci poput Stevandića i sličnih vode kolo...čovjek ili svi se ponašaju kao da smo svi ludi, a on ima dijagnozu.

ODGOVORITE
Name

007

18.01.2018 14:21

Bitno je da je Januar prošao bez rada,ali sa platom.

ODGOVORITE
Name

BOBA

18.01.2018 14:42

BOLJE ZVUČI NAZIV SKUPŠTINA VLASTODRŽACA.SRAMOTA JE DA SE ZOVE NARODNA.POLA STANOVNIŠTVA IH NE DOŽIVLJAVA TAKO.

ODGOVORITE
Name

lwrst

18.01.2018 14:45

Pa ovako nesto bi bila prava tema za "The Gardian".

ODGOVORITE
Name

Istina

18.01.2018 15:34

Niko u ovoj drzavi ne ulazi u politiku s namjerom da nesto uradi u opstem interesu, nego svi ulaze s ciljem da licno profitiraju i tu je pocetak i kraj price. Sve ostale je prica za budale i naivne.

ODGOVORITE
Name

bl

18.01.2018 16:59

Jedan od boljih komentara.

Name

Sa strane

18.01.2018 20:27

Mene zanima da li je za one poslanike koji nisu u SZP glasao nekakav narod? Ili SZP tvrdi da to nije narod? Nejasan mi je kontekst ove izjave.

ODGOVORITE
Name

In

19.01.2018 01:41

Opa krece komendija glavne uloge baja ronhilce i cizmca .

ODGOVORITE