Imali informacije o kretanju Mila

Svjedok saradnik na suđenju optuženima u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan u Crnoj Gori u oktobru 2016. godine Saša Sinđelić izjavio je da je ruski državljanin Eduard Šišmakov imao sve informacije o kretanju i obezbjeđenju bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

Region 18.01.2018 | 14:06
Imali informacije o kretanju Mila
Sinđelić je u nastavku suđenja u Višem sudu u Podgorici naveo da mu je Šišmakov pokazivao fotografije na kojim se vidjelo kuda se Đukanović kreće.

"Kada je shvatio da neću biti dio tog dijela plana, onda je sklonio te fotografije", rekao je Sinđelić i dodao da mu Šišmakov nije rekao ništa o naoružanju i brojnosti ljudi iz obezbjeđenja Mila Đukanovića u momentu kad je odbio njegov prijedlog da Đukanović bude ubijen.

Sinđelić je naglasio da mu je Šišmakov pokazivao snimke iz vazduha i govorio da bi trebalo da bude spriječeno da Đukanović ode u američku Ambasadu ili centar bezbjednosti.

"Meni je rečeno da će oni zauzimati državne institucije pod rukovodstvom Demokratskog fronta /DF/. To je trebalo da bude poslije 11.00 časova, a pošto nisam učestvovao u tome, nije mi rečeno koja je zgrada, ko sa kim i u koliko časova", istakao je Sinđelić.

On je naveo da je Skupština Crne Gore prva zgrada koja je trebalo da bude zauzeta, zbog medijskog efekta.

Prema riječima Sinđelića, prvobitni plan je bio da DF kontroliše sve, postavlja ljude koje hoće, dodavši da ne zna ime čovjeka koji bi trebalo da bude predsjednik.

"Koliko sam razumio, u prvom planu bi bila krizna vlada, a u drugom normalna. Oni bi proglasili vanredno stanje i uveli kriznu upravu nad državom. Ja sam to tako razumio", rekao je Sinđelić.

On je naveo da je kriznoj Vladi trebalo da predsjedava DF.

Sinđelić je izjavio da ne bi izašao nikada ni pred jedan sud i pristao na status svjedoka saradnika da nije bio potpuno siguran u DF-ovu izdaju.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan u Crnoj Gori obuhvaćena su dvojica ruskih državljana - Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, te srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužena su i tri crnogorska državljanina - lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Najebao si protuvo

18.01.2018 13:19

Biće kao iz one pjesme,Sa strzova oštra koca gleda Milo sa visine kako mu Rusi zore i po Crnoj Gori šerluk čine!

ODGOVORITE
Name

domacica 1968

18.01.2018 13:20

Zasto se stalno pominju dripci? Pa imamo li mi ikakvih boljih primjera, primjera rada i rezultata?

ODGOVORITE
Name

Sekula

18.01.2018 14:07

hahahaha..

ODGOVORITE
Name

Neđo.19.Januar.2018

19.01.2018 14:42

Hoćeš pozvati na izbore braću,Ramu,Taćija,Haradinsja i,Stipu Mesića onvam je počasni gos u,Crnoj Gori.Kukalati majka,Milo.

ODGOVORITE