Sahranjen Oliver Ivanović

Pored porodice i stranačkih kolega od Ivanovića se u četvrtak oprostio veliki broj građana iz cele Srbije, koji su od jutros odavali poštu ubijenom političaru sa KiM

Srbija 18.01.2018 | 13:55
Sahranjen Oliver Ivanović
Lider Građanske incijative SDP Oliver Ivanović sahranjen je u četvrtak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Pored porodice i stranačkih kolega od Ivanovića se u četvrtak oprostio veliki broj građana iz cele Srbije, koji su od jutros odavali poštu ubijenom političaru sa KiM - u tišini su palili sveće i ostavljali cveće.

Opelo je služio vladika raško-prizrenski Teodisije, koji je tokom govora rekao da je Ivanović u srcima svih ostavio veliku prazninu.

„On je bio veliki čovek, hrabar i patriota koji se ceo život borio za pravdu i istinu“, kazao je Teodosije.

„Njegova životna želja i vizija bila je da Srbi ostanu i opstanu na vekovnim ognjištima. Nikada se nije štedeo, ni 1999. godine, ni kada je međunarodnim predstavnicima svedočio o stradanju Srba. Svuda su ga s pažnjom slušali. Za njega je Kosovo bilo uvek mnogo više od teritorije i politike. Uvek je mislio na unapređenje života običnog čoveka s obe strane Ibra. Posebno je bio vezan za Dečane, u kojima se rodio. Uvek je plenio hrišćanskim optimizmom. Ukazivao je na probleme koje treba rešiti. Posećujući ga u pritvoru, nikada nismo videli očajanje, već veru. Duboko će nam svima nedostajati, ali naša srca danas nisu tužna, jer je pokazao da žrtvovanje nije gubitak. Oliver ostaje sa nama kao simbol naše rešenosti da budemo svoji na svome“, rekao je vladika Teodosije.



Službi su prisustvovali porodica, stračanačke kolege i prijatelji Ivanovića, kao i veliki broj građana, među kojima i oni sa Kosova i Metohije, koji su prethodno izjavljivali saučešće i palili sveće za ubijenog lidera GI "Sloboda, demokratija, pravda"



Delegaciju Vlade Srbije na sahrani Olivera Ivanovića predvodili su premijerka Ana Brnabić, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i šef diplomatije Ivica Dačić.



Od Ivanovića danas se oprostio i predsednik Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić. On je članovima porodice izjavio saučešće ispred crkve na Novom groblju u Beogradu i položio venac ispred kovčega.



Među građanima koji su izavili saučešće bili su i ministri Rasim Ljajić, Nenad Popović i generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović, Arno Gujon, Milorad Pupovac, lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac sa stranačkim kolegama, prvi čovek PSG Saša Janković, Srđan Đoković, glumci Tihomir Stanić, Branislav Lečić...



Takođe, među prisutnima su bili advokat Toma Fila, predsednik KK "Crvena Zvezda" Nebojša Čović, advokat Božo Prelević, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, komandant Prištinskog korpusa tokom NATO agresije general Vladimir Lazarević, predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, novinari Zoran Ostojić i Vukašin Obradović i dr.


(Večernje novosti)
(Foto: Novosti/Tanjug)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

zalosna realnost

18.01.2018 13:08

Svako onaj koji na ovakvim stvarima gradi svoju buducnost, svoju srecu i svaku vrstu demokratskog progresa osudjen je dugorocno na nesrecu, stradanje i na kraju propast.

ODGOVORITE
Name

Zai Jian

18.01.2018 13:35

Skontajte da nema ni Vučića ni Dodika na sahrani! Ako se zna da posebno bez ovog drugog ništa ne može proći, ovo je sasvim interesantno.

ODGOVORITE
Name

Re

18.01.2018 14:25

Veča je sramota što niko nije prisutan iz EU.Ili je i ovo demokratija????????????

Name

Mrmak

18.01.2018 15:00

Ne mogu oni doci dok nema policajskog obezbedjenja. Poslije ovog atentata nije vise niko siguran. Izgleda da igra tek pocinje na Balkanu.

Name

Re

18.01.2018 15:17

Oni su pili vino i slavili uspjeh sto je jos vise cudno dodik je bas danas i u BG. Poslao vucko onu kerusu da dobije vise informacija sta ko kaze. Vuckova ideja a dodino izvrsenje. Prosto im bilo.

Name

legija

18.01.2018 13:57

Pa ovo je neverovatno da nema ni Vučića ni ovog njegovog lizoguza Dodika.A oni sastanče tu u Beogradu.Pa ovaj nesretni Dodik ide u Srbiju i kad Vučić otvara konzervu a danas neće da izađu na sahranu.Bitange.Sad su mi jasne one izjave pokojnog Ivanovića.A u subotu će da ode i položi cvijeće na mjesto ubistva.Isti licemjer kao i Dodik

ODGOVORITE
Name

Turboskara

18.01.2018 14:12

A GDE Mali aleks

ODGOVORITE
Name

re

18.01.2018 15:11

Eno ga sa Milom pravi Autoputeve....

Name

Neđo.18.Januar.2018

18.01.2018 17:49

re-Kada ćeš se naučiti kulture.Nemaš kulture ni u primeru sahrane.

Name

Svedska

18.01.2018 14:33

Organi drzavne bezbjednosti Srbije su ubili Ivanovica.

ODGOVORITE
Name

Treba reci

18.01.2018 15:03

Izgleda baš da je tako. Pokoj mu duši. Bio je pošten čovjek. Ubise ga radi Kodova pa ga onda u Beogradu sahrani se. Nije čista posla. Da oko od tih guzom ja ode na sahrani. .. Ivan ovi ja sam rekao koga se Srbi boje. Dođoše mu glave.

Name

Re svedska

18.01.2018 17:10

Za to je kosovo tako zvano dala zeleno svjetlo da srbski organi gonjenja mogu ucestvovati u istrazi ovo nisu cista posla dodik vucic na sastanku navodno neki auto putova dok je pola srbije doslo na sahranu

Name

Poslednji kineski car

18.01.2018 14:52

Ivanović je bio realan čovjek i realan političar koji je vidio i shvatio realnost situacije na Kosovu. I gledajte sada naša posla, cijela Mitrovica ga je juče ispratila i oplakuje ga,a kada su bili izbori niko nije htio dati glas ovom nadasve poštenom čovjeku. Čak ga je i predsjednik Vučić u tadašnjoj predizbornoj kampanji nazvao neprijateljem Srbije. Da li mu je tada postavio možda i metu na glavu? Vidjećemo. Bar se nadam. Inače, sjever Kosova je leglo kriminala i mafije, i tu se više nezna ko ima nadležnost odnosno vlast,da li Beograd ili Euleks, a najmanje Priština. Takvo stanje, odnosno "status quo" vješto koriste kriminalci.

ODGOVORITE
Name

Neđo.18.Januar.2018

18.01.2018 17:44

Neka tije večna slava poštovani,Ivanoviću.Ostaćeš poštovan i čuvan u srcu dobrih i poštenih ljudi.Neka tije laka zemlja,a krvnik štovas je ubijo nikad neće imati sreće i mira.Gospođo,Ivanović primite iskreno saučešće i vi i vša porodica i prijatelji.Kojega ubijo nesmirijo se ni ns zemji ni na onom svetu.Večnati slava poštovani gospodine,Oliveru.........

ODGOVORITE
Name

Trebava

18.01.2018 18:43

One dvije bitange ,Vučić i Dodik,danas sastanče u Beogradu,kao imaju neodložna posla.Nisu se udostojili doći Čovjeku(namjerno velikim slovom)na sahranu.

ODGOVORITE