Karakaš traži zaštitu od BORS-a

Milovan Karakaš iz Dervente, koga je Kantonalni sud u Bihaću osudio na dvije godine zatvora za ratni zločin, tvrdi da je nevin i traži zaštitu od Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/, jer mu se, kako je rekao, priprema hapšenje.

Republika Srpska 18.01.2018 | 13:31
Karakaš traži zaštitu od BORS-a
Karakaš, kao demobilisani borac Vojske Republike Srpske /VRS/, traži da u njegovu zaštitu stanu svi ljudi koji to žele, kao i advokata koji bi ga dobrovoljno branio, jer nema novca da ga plati.

"Policija me već tražila na adresi stanovanja u Derventi radi sprovođenja na izdržavanje kazne zatvora u Kazneno-popravni zavod Doboj, a članovi moje porodice su im rekli da sam na protestu u Banjaluci", rekao je Srni Karakaš, koji nekoliko da na protestuje preko puta banjalučke Gradske uprave.

On je ponovio da je proces protiv njega monitaran i da su mu ugrožena osnovna ljudska prava - na odbranu, dostavu presude, pravo da se saslušaju njegovi svjedoci i da se sagleda stvarna istina u njegovom slučaju.

Kantonalni sud u Bihaću osudio je Karakaša 19. maja 2017. godine na dvije godine i šest mjeseci zatvora, stavljajući mu na teret ratni zločin nad civilima u Sanskom mostu 1992. godine.

On je osuđen da je sa još trojicom Srba, navodno, fizički zlostavljao Zikriju Bahtića koji je pri tom zadobio mnogobrojne povrede zbog kojih nije mogao da hoda, niti da govori.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ZATVOR

18.01.2018 13:19

NEVIN.ZAISTA.E,KARAKAŠU,KARAKAŠU...

ODGOVORITE
Name

HAHAHA

18.01.2018 14:10

Malo si i dobio sta si sve radio?

ODGOVORITE
Name

Zike

18.01.2018 15:03

Da mi ga je medju moje Sake

ODGOVORITE
Name

Pravac Bihać

18.01.2018 16:48

Nemoj da nam brukaš Derventu, vrati se odakle si došao

ODGOVORITE