Euleks u Unmik nisu dali odgovor

Još nema odgovora Euleksa i Unmika povodom zahteva Srbije za uključivanje naših državnih organa u istragu ubistva Olivera Ivanovića, kaže za RTS direktor policije Vladimir Rebić. Vlasnik automobila zapaljenog u Mitrovici je Srbin iz Austrije, koji je odavno preminuo, potvrdio je Rebić.

  • Vijesti
  • Srbija


Vladimir Rebić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, potvrdio napise pojedinih medija da je Srbin iz Austrije koji je odavno preminuo vlasnik automobila, koji je pronađen zapaljen u Kosovskoj Mitrovici nakon ubistva Ivanovića.
 
"Te informacije su tačne, to smo dobili od austrijske policije. To vozilo je više puta prodato i mi pokušavao da saznamo ko je poslednji kupac tog vozila", istakao je direktor policije.

Prema njegovim rečima, srpski organi imaju određena saznanja koja ukazuju na moguće izvršioce ubistva Olivera Ivanovića.

"Trag vodi ka vozilu koje je korišćeno za izvršenju krivičnog dela. Imamo informacije o vlasniku tog vozila i pokušavamo da pribavimo druge podatke. Da ne bih ugrozio istragu, ne bih mogao više detalja da kažem", napomenuo je Rebić.

Direktor policije je podsetio da se Srbija više puta obratila Euleksu i Unmiku sa zahtevom da se srpski organi uključe u vođenje istrage, ali da odgovora još nema.

"Čuo sam se više puta sa šefom Euleksa, apelovao, molio da nam daju neke podatke kako bismo to ovde proverili u Srbiji, ali i ponovio zahtev da zajedno sa kosovskom policijom učestvujemo u preistražnom i istražnom postupku", ukazao je Rebić.

Ministrastvo unutrašnjih poslova i BIA angažovali sve svoje resurse u prikupljanju obaveštenja i dokaza koji će dovesti do izvršioca, ali i nalogodavca ovog zločina, navodi Rebić.

Direktor policije je rekao da "profesionalno veruje da će Euleks i Unmik odgovoriiti na zahteve Srbije".

"Verujem i u srpsku policiju i BIA i da ćemo, zahvaljujući ljudskim i materijalnom resursima, moći da nađemo izvršioca i nalogodavca ubistva", zaključio je Rebić.

(Blic)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

ma hajde

18.01.2018 09:49

Pa kako da daju odgovor? Kome da se udvore?

Па

18.01.2018 10:21

Пошто сви све знамо највјероватније ово политичко убиство остаје неразјашњено као и многа друга. Бар не сад у овом тренутку.

Eto ti sve znas krezubi pametni gmazu?😹😹

Re

18.01.2018 11:47

rex

18.01.2018 10:58

Opet se Srbija mijesa u unutrasnje stvari drugih drzava.

ПА

18.01.2018 11:46

Па и птице на грани знају да су Серби убице!!!

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.