Hteli atentatom da počiste Srbe

Strane službe sa CIA na čelu, potpomognute albanskim moćnicima, imale su jasan cilj da atentatom na Olivera Ivanovića izazovu haos na Kosovu, a pre svega zaustave pregovore u Briselu, i to baš kada je tamo trebalo da se priča o Specijalnom sudu za ratne zločine, saglasni su naši sagovornici!

Srbija 18.01.2018 | 07:17
Hteli atentatom da počiste Srbe
Prema njihovim rečima, prevelika je slučajnost što je Oliver Ivanović mučki ubijen baš onog dana kada je u Briselu trebalo da se govori o temi od koje strepe albanski zločinci OVK, ali i njihovi strani pomagači. Hitno povlačenje Srbije iz pregovora, te nemir i strah koji su uneseni među Srbima na Kosovu upravo je ono čemu su težili...

- Sve ovo je već viđeno. Srbiji se namešta paklena naprava koja je već nekoliko puta eksplodirala! Jedan od ciljeva atentata na Olivera Ivanovića bio je da se Srbija natera na povlačenje iz Briselskog pregovora oko specijalnog suda za ratne zločine OVK koji je započeo baš u danu kada je Oliver ubijen. Lično, smatram da je ovo rukopis zapadnih zemlja sa jednom od najmoćnijih službi na čelu. Danas smo svedoci da ponavlju isti scenario. Osveta Zapada za neposlušne Srbe je upravo na našim vratima i zato narod Srbije treba da se ujedini, a opozicija da ne koristi ovaj teroristički akt za politički marketing. Politički reditelj ovog ubistva sedi u tajnoj službi jedne ostrvske zemlje, politički saučesnici ubistva su u međunarodnoj zajednici - američkoj bazi Bondstil - Kfor i Euleks, jer ništa nisu učinili da zaštite Srbe i srpske lidere, dok je politički izvršilac u Kosovskoj Mitrovici - uveren je politički analitičar Saša Borojević.

Drecun: Šta kažu Veselji i Vašington?

Oliver Ivanović nije bio politički problem za aktuelnu vlast i država je učinila sve da mu pomogne kada je bio u pritvoru, izjavio je funkcioner SNS-a Milovan Drecun i dodao da prave informacije o ubistvu treba da daju Kadri Veselji, ali i Vašington.

- Dilema je sledeća: da li je Ivanovićevim ubistvom završen plan ili to treba da bude početak realizacije nekog novog plana koji ima cilj da destabilizuje sever Kosova - pita se Drecun.

Euleks: Priština odlučuje da li će dozvoliti Srbiji istragu

Priština će doneti odluku da li će Srbija učestvovati u istrazi ubistva lidera GI SDP-a Olivera Ivanovića, ubijenog u Kosovskoj Mitrovici, rečeno je u Euleksu povodom zahteva Beograda da nadležni organi Srbije učestvuju u istrazi Ivanovićevog ubistva.

- Na kosovskim vlastima je da odluče da li će Srbija učestovati u istrazi - rekla je šef kancelarije za štampu i javno informisanje Euleksa Dragana Nikolić Solomon na pitanje da li je zahtev stigao u Euleks.
I Lider SRS-a Vojislav Šešelj čvrsto veruje da su stranci ozbiljno umešani u ubistvo Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Dodaje i da je moguće da je neka albanska organizacija, više ili manje bliska režimu u Prištini, ubila Ivanovića u sklopu opštih nastojanja da se ukine Specijalni sud za OVK u Prištini.

- Moguće je da Albanci stavljaju do znanja Zapadu: „Ubili smo prozapadnog političara, nastavićemo da ubijamo jednog po jednog Srbina dok ne ukinete Specijalni sud za OVK“ - naglasio je Šeselj gostujući na „Pinku“, pa dodao:

Ovo nije upereno samo na Olivera Ivanovića, razlozi su mnogo ozbiljniji. Amerikanci su pre dva meseca krenuli s novom inicijativom za Balkan. Njen reprezent bio je Brajan Hojt Ji, koji nam je rekao šta Amerika hoće, a zbog čega smo se svi zabrinuli. Pre dva-tri dana Amerikanci upozoravaju da će doći do terorističkih napada na severu Kosova. To može značiti i sprovođenje terora, a teror čini vlast nad lokalnim stanovništvom. Ako je to teror, onda je reč o albanskim vlastima - rekao je Šešelj i dodao da je ubistvo Ivanovića samo inicijalna kapisla, te da se spremaju mnogo gore stvari.

Albanci odredili sledeću metu

Samo dan posle atentata na Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, meta pretnji je još jedan srpski političar s Kosova i Metohije. Naime, izvori bliski kosovskom portalu na albanskom jeziku „Indeksonline“ kažu da je Bratislavu Nikoliću ugrožen život! Prema izvorima „Indeksonline“, gradonačelniku Štrpca, upućene su ozbiljne pretnje o kojima je upoznata KIA.

(Alo)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Hm

18.01.2018 06:53

Kratko i jasno cista laz! Oliver nikad nije spominjao Albance ni CIA a i zasto bi kad je on Albancma isao na ruku? Bice da nekakvi strucnjaci znaju bolje sta se desilo od Ivanoviceve Supruge i rodbine!? Kad bi se i pronasao ubica i da nije Albanac oni bi rekli da je pijo kafu sa jednom Albancem i da to nije Srbin!

ODGOVORITE
Name

Dragsn

18.01.2018 09:05

Zato izgleda ti sve znaš..

Name

VEROVATNO

18.01.2018 10:16

DA SI TI TAKO PAMETAN TOG DANA DRZAO MIKROFON *VILIJAMU VOKERU KOI JE DAVAO ZADATAK HARADINAJU*

Name

Oric

18.01.2018 06:53

Stvarno ovi novinari i Srbi koji povjeruju u ovu pricu su boze sacuvaj,pa ko ubi Dzindjica,jel i on smetao Kosovarima i Muslimanima.

ODGOVORITE
Name

Tautologija

18.01.2018 07:01

Ista mantra,ista meta isto ostojanje.Veoma slična priča iz devedesetih.

ODGOVORITE
Name

tuzna realnost

18.01.2018 07:36

Prica je potpuno ista, samo fali jos NATO bombardovanje. Od nasih "saveznika"..

Name

kosovo

18.01.2018 07:25

Ubistvom olivera pokusali da ociste kosovo i metohiju tocemo da vidimo imali jos pravog srbskog inata oliveru slava i pokoj njegovoj dusi sadace biti sa carom lazom i kosovskim junacima.

ODGOVORITE
Name

borac

18.01.2018 07:39

Sta ce plicati politicari i analiticari ako se utvrdi ko je ubica????

ODGOVORITE
Name

STECE

18.01.2018 10:17

NESTACE U MISJOJ RUPI.