Banjalučani odali počast Ivanoviću

U Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci danas je služen pomen ubijenom lideru Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću.

Republika Srpska 17.01.2018 | 18:41
Banjalučani odali počast Ivanoviću
Pomen, koji je organizovao Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, služilo je sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve Eparhije banjalučke.

"Ivanović je bio veliki čovjek i u znak sjećanja odlučili smo da mu damo pomen u Banjaluci. Bio je jako pametan, obrazovan i najsnažnija srpska ličnost u posljednjih dvadeset godina na Kosmetu", rekao je predsjednik Odbora Milorad Arlov.

On je uoči pomena rekao da je smrću Ivanovića mnogo izgubio srpski narod na Kosovu i Metohiji, kao i cijeloj Srbiji i Srpskoj.

"Јako je volio Srpsku, a tokom posljednjeg susreta pričali smo politici, ali i životu. Njegova supruga Milena tada je rekla da bi najviše voljela da ne živi na Kosovu i Metohiji jer se tamo ne osjeća dobro", kazao je Arlov.

On je dodao da je Ivanović bio vizionar, demokrata i principijelan u onome što radi.

"To ga je i održalo dok je tri godine bio nepravedno pritvoren i kada je štrajkovao glađu, imajući viziju opstanka Srba na Kosmetu", istakao je Arlov.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić je rekao da je Ivanović bio jedan od civilizovanih, pametnih i plemenitih ljudi.

"Takvi dobri ljudi obično pretpre neko stradanje. Nažalost, Oliver je izgubio život i izražavam veliko saučešće porodici ubijenog i svima koji su ga poštovali", navodi Nikolić.

Služenju pomena Oliveru Ivanoviću prisustvovao je direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, te brojni građani.

Predsjednik Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je juče u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice ispred kancelarije njegove stranke.

Izvor: Srna
Foto: Beta

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bosnjak

17.01.2018 20:35

Sad ce dodik na kosovo da brani srpstvo i da stvori novu republiku

ODGOVORITE
Name

Re

17.01.2018 21:48

Budalo nevaspitana.

Name

Tatjana

17.01.2018 21:24

Mir tvojoj dobroj duši.....zbogom Olivere

ODGOVORITE
Name

Tatjana

17.01.2018 21:24

Mir tvojoj dobroj duši.....zbogom Olivere

ODGOVORITE
Name

In

18.01.2018 00:52

Pocivaj u miru . Ponosni smo sto smo imali takvog covjeka i u isto vrijeme tuzni sto smo ga izgubili.

ODGOVORITE