Novicki o Jokiću: Nevjerovatno kako razumije košarku!

Legendarni nemački košarkaš Dirk Novicki pohvalio je Nikolu Jokića, koji je prethodne noći pružio jednu od najboljih partija u NBA ligi ove sezone.

Košarka 19.01.2018 | 19:30
Novicki o Jokiću: Nevjerovatno kako razumije košarku!
Denver je pre dve večeri savladao Dalas sa 105:102, a igrač Meveriksa bio je oduševljen sjajnom igrom srpskog igrača.

"Očigledno je da Nikola nije najbolji atleta kojeg imamo u ovoj ligi, ali je dugačak, agresivan, jedan je od najboljih dodavača. Šutira sa distance, iz reketa, odličan je u ofanzivnom skoku. Veoma je pametan, svestran je napadač. Neverovatno je kako razume košarku, kako je oseća, kako tačno zna gde se igrači kreću. Kao da igraju napade kroz njega, dobija loptu na distanci, sjajno uručuje loptu, snalazi se u bloku. Ima zaista sjajne sposobnosti", rekao je legendarni Novicki.

Srpski reprezentativac je za 33 minuta na parketu upisao 29 poena (11/21 za dva, 0/2 za tri), 18 uhvaćenih lopti, sedam asistencija, dve ukradene lopte i blokade.



Nikola Jokić šalio se sa ekipom Dalasa i završio meč sa 29 poena, a imao je i 18 skokova i sedam asistencija.

Srpski biser odavno je Americi pokazao i dokazao da može mnogo i da je njegovo talentu zaista teško odrediti granice.

Legendarni Nemac Dirk Novicki, jedini Evropljanin koji je dobio MVP nagradu u NBA ligi, otvoreno je razgovarao sa novinarima pre te utakmice i detaljno govorio šta mu se sve sviđa u Jokićevoj igri.

"Očigledno je da nije najbolji atleta kojeg imamo u ovoj ligi, ali je dugačak, agresivan, jedan je od najboljih dodavača... Šutira sa distance, iz reketa, odličan je u ofanzivnom skoku... Svestran je napadač i veoma je pametan", počeo je Dirk, koji ove sezone prosečno provodi na terenu po 25,1 minut.

Dirk je posebno pohvalio Jokićevu košarkašku inteligenciju i njegovo čitanje igre.

"Očigledno, neverovatno je kako zna ovu igru, kako je oseća, kako pogađa gde se igrači kreću... Kao da igraju napade kroz njega, dobija loptu na distanci, sjajno uručuje loptu, snalazi se u bloku. Ima zaista sjajne sposobnosti", dodao je Novicki, koji je u meču protiv Denvera postigao šest poena.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar