Novo pojačanje: Poslije Vona, Bondža Si u Partizanu!

Doskorašnji krilni košarkaš AEK iz Atine Bondža Si novi je igrač Partizana, potvrdio je beogradski klub.  Partizan doveo i Francuza! Klub iz Humske angažovao i doskorašnjeg igrača AEK-a iz Atine, kao rešenje za obe krilne pozicije. Ugovor do kraja sezone.

Košarka 17.01.2018 | 20:15
Novo pojačanje: Poslije Vona, Bondža Si u Partizanu!
Francuski košarkaš, rođen 1990. godine u Parizu, potpisao je sa crno-belima ugovor do kraja sezone.

Si je sezonu 2017/18 započeo u atinskom AEK-u, a pre toga je nastupao za francuske timove, ASVEL, Nansi i Po Ortez.

Novi košarkaš Partizana, visok je 204 centimetra i igra na pozicijama krila i krilnog centra.

Pre profesionalne karijere, Bondža Si je studirao na Nju Meksiko Stejt univerzitetu gde je u svojoj poslednjoj sezoni bio starter u svakoj od 35 odigranih utakmica i dospeo u idealan tim zapadne konferencije.

Radno je u Partizanu u poslednjoj nedelji "prelaznog roka"! Crno-beli su posle novog centra Đorđa Gagića i kombo beka Kvamija Vona doveli i novo rešenje na poziciji krila i krilnog centra, objavio je portal "Basketball sphere", a potvrda je stigla i iz kluba.

Poslednje pojačanje kluba iz Humske zove se Banđa Si, rođen je u Parizu 1990. godine, visok 204 centimetra i profesionalac je od 2013. godine, kada kao svršeni student Nju Meksiko Stejta nije odabran na NBA draftu.

Momak koji ima pasoš i zemlje u kojoj je rođen i Malija potpisao je ugovor sa Partizanom do kraja sezone.

Si je prve četiri godine karijere proveo u Francuskoj (Po Ortez, Nansi i Asvel), a početkom ove sezone bio je član AEK-a iz Atine.

Pre nego što je otišao u Ameriku kao tinejdžer, Si je bio i član akademije Gran Kanarije.

Podsetimo da u petak u 23.59 ističe poslednji rok za registraciju novih igrača u ABA ligi, posle čega neće biti promena u timovima do kraja "jadranske" sezone.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar