''Obrva'' kao Hakim, Pelikansi slavili u Bostonu!

Prethodnu noć u NBA ligi u potpunosti je obeležio neverovatni centar Nju Orleans Pelikansa Entoni Dejvis.

Košarka 17.01.2018 | 14:00
''Obrva'' kao Hakim, Pelikansi slavili u Bostonu!
'Obrva' je u drugom uzastopnom meču imao preko 45 poena i 15 skokova na svom kontu, što je bilo dovoljno za slavlje Pelikansa na gostovanju Seltiksima u Bostonu posle produžetka – 116:113.

Ovoga puta je za 44 minuta u igri zabeležio 45 poena (16/31 za dva, 0/3 za tri), 16 uhvaćenih lopti, po dva bloka i asistencije, odnosno jednu ukradenu loptu.

Gosti iz Luizijane vodili su tokom većeg dela susreta, ali je Kajri Irving polaganjem na desetak sekundi do kraja izborio dodatnih pet minuta u Masačusetsu. 

Međutim, Dejvis je nastavio u istom ritmu Džru Holidej mu je pomogao sa dva vezana pogotka i Pelikansi su zasluženo stigli do trijumfa. 

Upravo ga je Holidej najbolje pratio sa 23 poena i sedam asistencija, Ian Klark dodao je 15 s klupe, dok je Demarkus Kazins takođe bio veoma dobar sa 19 poena, 15 skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. 

S druge strane, u redovima domaćina najbolji je bio 'Unce Drew' sa 27 poena (3/12 za dva, 5/12 za tri) i sedam uhvaćenih lopti, a Džejlen Braun i Markus Smart dodali su po 16. 

Istakli su se jošAl Horford sa 14 poena, devet skokova i šest dodavanja, odnosno Markus Moris sa 12 i Džejson Tejtum sa 10 poena.



Dejvis je postao prvi igrač, posle više od dve decenije, još od Hakima Olajdžuvana – koji je u dve uzastopne utakmice imao najmanje 45 poena i 15 uhvaćenih lopti.

Pre samo dva dana ubacio je 48 poena u pobedi nad Njujurok Niksima, takođe posle produžetka, u Medison Skver Gardenu, uz 17 skokova, četiri ukradene i tri blokade.

Poslednji meč večeri protekao je u znaku obračuna Demijana Lilarda i Devina Bukera, a na kraju su Dejmovi Portland Trejblejzersi uspeli da poraze Dijeve Finiks Sanse – 118:111.

Lilard je ubacio 31 poen (7/11 za dva, 4/8 za tri), uzsedam asistencija i pet skokova, dok je odličnu podršku imao u vidu Si-Džeja Mekaluma koji je zabeležio četiri poena manje i po tri uhavećene i ukradene lopte.

Dvocifren učinak imao je i Al-Faruk Aminu sa 14 poena i devet skokova, kao i Evan Turner sa 12, odnosno Šabaz Napijer sa 11.

Gostima iz Arizone nisu pomogla ni 43 poena (9/17 za dva, 5/12 za tri), osam asistencija i šest skokova Bukera, koga je na pravi način ispratio samo rezervista Troj Denijel sa 18 poena.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar