Kolinda danas stiže u Sarajevo

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske danas stiže u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, gdje će se sastati sa brojnim bh. zvaničnicima.

Bosna i Hercegovina 17.01.2018 | 08:03
Kolinda danas stiže u Sarajevo
Iako je bilo planirano u utorak naveče (16. januar), nije sletjela na sarajevski aerodrom iz još uvijek nepoznatih razloga.

Na pisti sarajevske vazdušne luke sve je bilo spremno za doček, a hrvatsku predsjednicu uzalud je čekala delegacije BiH predvođeno ministrom spoljnih poslova BiH Igorom Crnatkom.

Oko 19 sati i 20 minuta, kada je bilo predviđeno slijetanje aviona, bh. delegacija je obaviještena da Grabar Kitarović dolazi ipak sutra. O razlozima termina posjete ni sam šef diplomatcije BiH Igor Crnadak ništa ne zna, jednako kao ni hrvatski ambasador u BiH, Ivan del Vechio.

Na pitanje zašto gosti iz Zagreba večeras nisu došli u Sarajevo, Crnadak je za N1 kazao da mu nije poznato zbog čega je došlo do promjene termina:

"Zaista ne znam", kazao je Crnadak.

Iz Kabineta predsjednice Hrvatske poručili su da će Grabar Kitarović u Sarajevo sletjeti u srijedu ujutro, "kako je i bilo planirano".

Kolinda Grabar Kitarović prvo će se sastati sa tročlanim Predsjedništvom BiH, a razgovaraće o mnogim otvorenim pitanjima između dvije države.

Predsjednica Hrvatske će se u Sarajevu sastati i sa Denisom Zvizdićem, predsjedsvsjućim Savjeta ministara BiH, a nezaobilazna tema bit će sigurno i izgradnja Pelješkog mosta. Imaće sastanak i sa članovima Kolegija oba doma PS BiH, a razgovaraće i sa kardinalom Vinkom Puljićemžž

Nakon Sarajeva Grabar Kitarović odlazi u Novu Bilu, a posjetiće i samostan Guča Gora, a u Vitezu će razgovarati s Hrvatima koji su načelnici opština. U Žepču će posjetiti Katolički centar, a posjetu će završiti u petak u Tuzli, Orašju i Derventi.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

A

17.01.2018 07:40

Kako nam je uvaženi ministar letao sinoć džaba po aerodromu!!?

ODGOVORITE
Name

re

17.01.2018 10:20

Ha ha ha...

Name

BIH

17.01.2018 08:05

Pa hajde vec jedno stigni da si na magarcu krenula dosad bi stigla

ODGOVORITE
Name

Nece Ona

17.01.2018 09:43

Fina gospoja.

ODGOVORITE