EL: Milutinov i Musli odlični u pobjedama!

Puče Barsa, Dubljević je mačka! Valensija bolja od katalonskog giganta - 81:76. Ekipa Olimpijakosa pobedila je sa ubedljivih 94:64 Makabi iz Tel Aviva, u 17. kolu Evrolige.  Makabi "nudi" osmo mesto.  Musli i Milutinov razigrani u pobedama svojih timova, Micić dobar u porazu.  Makabijev zid plača u Pireju! Milutinov odličan, Musli još bolji! Olimpijakos ubedljiv kod kuće, Brose srušio Šarasa.

Košarka 16.01.2018 | 23:20
EL: Milutinov i Musli odlični u pobjedama!
Izabranici Janisa Sferopulosa meč su rešili već na poluvremenu, a nastavku meča razlika je samo rasla.

Srpski košarkaš Nikola Milutinov odigrao je odličan meč, pošto je za 22 minuta postigao 12 poena, uz sedam skokova, za ukupno 21 indeksni poen.

Najefikasniji u pobedi bio je Vasilis Spanulis sa 13 poena, a tome je dodao i sedam asistencija.

U poraženom sastavu 13 poena je postigao Pjer Džekson, dok je 10 ubacio Aleks Tajus.

Srpski košarkaši bili su u zapaženim ulogama u utorak uveče, kada je na programu bio prvi "paket" utakmica 18. kola Evrolige.

Nekadašnji centri Partizana, Nikola Milutinov i Dejan Musli, imali su dvocifren učinak u pobedama Olimpijakosa, odnosno Bamberga, kao i Vasilije Micić u porazu Žalgirisa.

Olimpijakos je deklasirao Makabi rezultatom 94:64, pa će predstavnik Izraela u četvrtak biti dodatno motivisan da se pred svojim navijačima iskupi u susretu sa Crvenom zvezdom.

Makabiju je to peti poraz u poslednjih sedam mečeva, ali je i dalje na osmom mestu i jedina ekipa koja može da ga sustigne je Baskonija, ako u sredu uspe da napravi iznenađenje i pobedi Real u Madridu.



Zvezda, Unikaha i Barselona mogu samo da žale što u poslednjih nekoliko kola nisu bili učinkovitiji, jer im je Makabi dao sasvim dovoljno prilika da se nametnu kao ozbiljni kandidati za Top 8 fazu Evrolige.

Milutinov je "ponosu Izraela" za 22 minuta ubacio 12 poena (šut 6/7), uz sedam skokova, dve asistencije i jednu blokadu, tako da posle kraćeg odsustva zbog povrede nastavlja da se vraća u top formu.

Olimpijakos je zreo za najviše domete, baš koliko  Makabi nije zreo da napravi iskorak u odnosu na mučnu prošlu godinu. Ponos Izraela je posramljen u Pireju. Veliki košarkaški klasik pretvoren je u običnu igru mačke i miša. Na kraju Olimpijakos je protiv Makabija slavio sa velikih 94:64.

Tim Nevena Spahija gotovo da nije bio konkurentan domaćinu. Olimpijakos je brzo stekao dvocifrenu prednost, a potom je samo uvećavao. Kako je Makabi igrao u dvorani Mira i Prijateljstva najbolje ilustruje sledeći podatak - gosti su za 16 minuta nastavka postigli isto toliko poena.

Sa druge strane Olimpijakos je bio vrlo, vrlo raznovrstan. Veliku ulogu u trijumfu nad Makabijem imao je potencijalni reprezentativac Srbije Nikola Milutinov. On je postigao 12 poena i upisao sedam skokova uz fantastičan šut iz igre 6/7.

Odlika velikog tima i kluba je da se nikada ne preda. A baš to je uradio Makabi. Igra izraelskog tima u poslednjoj deonici potpuno se raspala. Nešto bolji od ostalih bio je Pjer Džekson sa 13 poena i tri skoka.

Košarkaši Brose Bamberga savladali su pred domaćom publikom Žalgiris iz Kaunasa sa 93:86. Dejan Musli odigrao je sjajno, pošto je za 22 minuta postigao 14 poena, uz šest skokova i tri asistencije.

Najbolji učinak imao je Ogastin Rubit koji je ubacio 22 poena, uz sedam skokova, dok je Danijel Heket postigao 16.

U poraženom sastavu Vasilije Micić je ubacio 12 poena i podelio četiri uspešna dodavanja, dok je najefikasniji bio Eron Vajt sa 23 poena.

Ekipa Valensije pred domaćom publikom savladala je Barselonu sa 81:76.

Bilistao je Bojan Dubljević sa 19 poena i sedam skokova, Rafa Martines je postigao 13, dok je Dornekamp ubacio 12.

Kod gostiju Pjer Orijola je postigao 15 poena, dok su po 14 imali Navaro i Ertel.

Musli je pobedi nad Žalgirisom (93:86) doprineo sa 14 poena, šest skokova, tri asistencije i jednom blokadom za 22 minuta.

Uz Augustina Rubita i Danijela Heketa bio je među "udarnim iglama" Bamberga, a posle izbora u idealnu petorku kola prošle nedelje, polako može da počne priča o seriji kvalitetnih partija nekada velike nade srpske košarke.



Vasilije Micić je u Žalgirisovom triju plejmejkera, sa Pangosom i iskusnim Udrihom, u utorak pružio možda i najbolju partiju, ali nije mogao da prikrije činjenicu da je njegov tim zapao u malu krizu.

Nekadašnji "plej" Mege i Crvene zvezde za 23 minuta je ubacio 12 poena (3/6 za dva poena, 1/3 trojke, 3/3 slobodna bacanja), uhvatio četiri lopte pod košem i jednom asistirao.

Žalgiris u poslednja tri kola ima još poraz od Zvezde i "iščupanu" pobedu nad Unikahom.

Malo iznenađenje napravio je nemački predstavnik Brose. U duelu najperspektivnijih trenera Evrolige Trinkijeri je izvojevao pobedu nad Šarunasom Jasekevičijusom: Bamberg - Žalgiris 93:86

Litvanski predstavnik je bio bolji rival u prvom poluvremenu. Međutim, nije uspeo da napravi osetniju prednost. Posle 20 minuta Žalgiris je imao osam poena viška. Brzo su to Nemci istopili. Veliku ulogu u preokretu imao je srpski centar Dejan Musli. On je meč završio sa 14 poena i šest skokova.

Kod Žalgirisa ubedljivo najjača karika bio je Milaknis sa 18 poena. Zanimljivo, do te cifre došao je sa šest pogođenih trojki iz osam pokušaja.  

Vasilije Micić je stao na 12 poena i čestiri skoka.

Mogao je u finišu Žalgiris da napravi preokret. Kevin Pangos je razigrao ceo tim, ali je Brose na kraju izdržao.

Kroz dva dana dočekuju sve bolju Valensiju, koja je protiv Barselone upisala treći trijumf u poslednja četiri meča Evrolige.



REZULTATI 18. KOLA:

Crvena zvezda - Himki 70:79

Bamberg - Žalgiris 93:86
/Rubit 22, 7sk, Heket 16 - Vajt 23, 8sk, Milaknis 18/

Olimpijakos - Makabi 94:64
/Spanulis 13, 7as, Meklin 12 - Džekson 13, Tajus 10/

Valensija - Barselona 81:76
/Dubljević 19, 7sk, Martinez 13, 5sk, 4as - Oriola 15, Ertel 14, 10as/

sreda:

CSKA - Efes 18.00
Fenerbahče - Panatinaikos 18.45
Real - Baskonija 20.45
Armani - Unikaha 20.45

TABELA: CSKA 13-4, Olimpijakos 13-5, Panatinaikos 12-5, Real 11-6, Fenerbahče 11-6, Žalgiris 11-7, Himki 10-8, Makabi 9-9, Baskonija 8-9, Unikaha 7-10, Zvezda 7-11, Bamberg 7-11, Barselona 6-12, Valensija 6-12, Efes 5-12, Armani 4-13.

Komentari / 0

Ostavite komentar