Prvo odgovori, pa nastavak dijaloga

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je večeras da neće biti nastavka dijaloga u Briselu dok Srbija ne dobije odgovore o ubistvu Olivera Ivanovića.

Srbija 16.01.2018 | 22:44
Prvo odgovori, pa nastavak dijaloga
Ðurić je za RTS rekao da informacije do kojih su došli naši organi pokazuju da je riječ "o ozbiljnoj i širokoj organizaciji".

"Iz minuta u minut dobijamo sve više informacija, sve sam više uvjeren da ovo ne potiče iz naše zemlje i sigurno ne od Srba sa KiM. Mi ne tražimo i ne molimo, već zahtijevamo da kosovski organi odmah pronađu krivce i privedu ih pravdi", rekao je Đurić.

Prema njegovim riječima, meta je Srbija, njena stabilnost i budućnost.

"Onaj koji je ovo uradio, uradio je najgoru stvar za naš narod. Sada je jako važno da oni koji su odgovorni za istragu, a to su kosovske institucije, daju odgovor i mi tražimo, zahtjevamo da se Srbiji omogući da učestvuje u istrazi, a mi ćemo našu istragu voditi svakako", istakao je Đurić.

On je rekao da se ubica Ivanovića mora pronaći i da se mora dobiti opipljiv napredak u istrazi.

Ocijenio je da ništa što su kosovske institucije radile u prethodne dvije decenije nije dovelo do zaštite Srba.

"Ako ne nađu ubice, znači da znaju ko je ubio Ivanovica i da to kriju. Zato tražimo da učestvujemo u istrazi, a našu ćemo svakako sprovoditi", ponovio je direktor Kancelarije za KiM.

Ističe da je "naše da odgovorimo okupljanjem, sabiranjem a ne da dopustimo da nam podmeću podele, to bi najviše želeli oni koji su ubili Olivera Ivanovića", naglasio je Đurić.

Ðurić je dodao da je ubistvo Olivera Ivanovića prije svega velika tragedija za njegovu porodicu, ali i cijeli srpski narod i dodao da je ovo najgora stvar koja je mogla biti urađena Srbima na Kosovu.

Durić je ocijenio da je u pitanju "terorizam na djelu" i odraz nemoći onih koji su na KiM odgovorni za bezbjednost.

On je dodao da jedan veliki dio javnosti i među albanskim političarima a i ovdje u Beogradu nažalost na jako ružan način sve ovo komentariše.

Izvor: Tanjug

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

popara

16.01.2018 21:51

On zna da nisu to uradili Srbi,a mjesecima je huskao Srbe protiv Ivanovica.

ODGOVORITE
Name

Aqua

16.01.2018 21:53

Ajde Marko ne kaki. Tebi i Zvonki je Oliver najvise i smetao. Uvijek si bio protiv njega jos si ga optuzio da dijeli srpski narod. Sve ste to vi organizovali i sad fol zalite.

ODGOVORITE
Name

re Aqua

16.01.2018 23:10

Kad im je imao smetati kad je bio u zatvoru 3 god. pa u kucnnom pritvoru .jos uvijek se do danas vodi postupak za ratni zlocin i on se branio sa slobode.Dali bi nekom padalo na pamet da se bavi politikom.Da nije bio ucijenjen .

Name

Aco Srbine Aco Srbine

16.01.2018 21:55

Odgovore da daš ti licno jer si da bi se dodvorio Vucicu najviše pljuvao tog nesretnog coveka nazivao ga izdajnikom i da ce prodati Srbe ako on pobjedi na Kosovu.Sram vas bilo.Sad ga kao žalite.

ODGOVORITE
Name

Re

16.01.2018 22:10

Znao sam da ce se bas on javiti medju prvima. Sad ce i Zvonko da i on kaze kako zali i da je zabrinut i ljut.

Name

Piksi

16.01.2018 21:59

Ko je bio protiv Ivanovića na izborima? Ko je u koaliciji sa Haradinajom?

ODGOVORITE
Name

Draganče

17.01.2018 10:31

Mlad, a već bezdušan!

Name

PETAR

16.01.2018 22:16

PRONACICETE VI ISTO KAKO STE PRONASLI UBICU JELENE MARJANOVIC IZ BORCE. A TOLIKO STE SE KURCILI I JAVNO IZNOSILI PRED IZBORE ps. KAO NAVODNO ZNATE KOJE UBICA. LICNO PRESEDNIK JE IZJAVIO DA ON ZNA KOJE UBICA SAMO DOK PRODZU IZBORI. I DANAS DAN SE NIJE OTKRILO. TESKO ONOM KOGA NEMA.

ODGOVORITE
Name

Igor

17.01.2018 01:25

Smradu mali buljavi.

ODGOVORITE
Name

bajker

17.01.2018 05:50

Nakon mira u Bukureštu Karadzordze dolazi do nesloge među ljudstvom što se odrazilo i na djelovanje i akcije naroda. Karađorđe uviđa da je dalja borba uzaludna i odlučuje da 1813. godine pobjegne u Austriju, ali se 1816. pridružio grčkom pokretu u želji da nastavi borbu za protjerivanje Turaka. Sljedeće godine je došao tajno u Srbiju kako bi se sa Milošem Obrenovićem dogovorio o zajedničkoj akciji, ali je po Miloševoj naredbi ubijen u noći između 13. i 14. srpnja 1817. godine u selu Radovanju kod Smedereva. Karađorđe je osnivač srpske kraljevske loze Karađorđevića.

ODGOVORITE
Name

Cccc

17.01.2018 05:52

Stvarno si smijesan...sam Oliver je rekao da se boji srba i moguceg ubistva od strane srba.

ODGOVORITE
Name

Sramotno i slično

17.01.2018 08:07

Sram vas bilo i tebe i tvog šefa.Do juče ste upirali prstom na čovjeka kao izdajicu,a sad znate sve.Znate ko ga je ubio,znate da neče pronaći ubice,znate i ako ih pronađu da to šiptari podvaljuju,znate da to nije iz Srbije i od Srba sa Kosova,znate da hoće da destabilizuju Srbiju i porobe sve do Niša,znate i ono što drugi neznaju,ali vas pitam da li je morao ovaj čovjek da bude ubijen.Ako Amfilohiju i drugim treba prekid razgovora onda je trebalo tražiti drugi način i Tačiju onemogučiti realizaciju nerealnih zahtjeva.Kriminalac u Sarajevu ubi svata i

ODGOVORITE
Name

lupetanja

17.01.2018 13:45

Glupi su vam komentari. Vjerovatno je on njima smetao, ali koliko znam sva svakome nko negdje smeta. Pogledajte ovu nasu drzavu. Niko nikome ne skida glavu hvala bogu sto nekome smeta necija politika. Osim mozda izuzetak kod nesretnog J.F. Kenedija. Ali se to nije desilo na Balkanu.

ODGOVORITE
Name

Neđo.19.Januar.2018

19.01.2018 14:32

Upravu ste,Đuriću,tražite od,Amerikanaca odgovor za ubistvo,Ivanovića jer su unapred najavili nemire u,Srpskoj pokrajini.Šiptari nesmeju ništa uraditi dok im nedozvoli,Amerika.Amerika je nagovestila terorizam za,Bosnu ali tose odnosi na,R Srpsku.

ODGOVORITE