Alimpijević: Mnogo težak januar...!

"Nije Pero Antić jedini igrač koji ima sitnu povredu", rekao trener Zvezde posle poraza od Himkija.

Košarka 17.01.2018 | 15:15
Alimpijević: Mnogo težak januar...!
Crvena zvezda mts nije imala rešenja za Alekseja Šveda i za greške u svojoj igri, koje je Dušan Alimpijević posle meča brzo locirao.

"Veoma je jasna situacija za nas, primili smo u prvom poluvremenu 31 poen, a u drugom primili smo 48 poena. Izgubili smo energiju za borbu protiv tima kao što je Himki i nismo uspeli da iskontrolišemo Šveda u drugom poluvremenu", rekao je trener Zvezde.

Alimpijević je posle četvrtog meča svog tima u poslednjih osam dana i veče uoči puta u Tel Aviv, na gostovanje Makabiju, govorio i o energiji.

"Definitivno se vidi taj energetski pad, gde ne može da se nađe jedan raspoložen igrač osim Ročestija i donekle Dangubića u prvom poluvremenu. Jednostavno, ovakve utakmice tad ne možemo da dobijemo, a kad se istrošimo toliko u odbrani, onda ne možemo da dobijemo ako nemamo neko olakšanje u napadu", rekao je on.

Alimpijević je rekao da "ovakve utakmice dolaze" i da s obzirom na rečeno ne bi trebalo davati preteranu težinu procentima šuta.

"Sa idejama koje smo imali na početku sezone, ovakav ritam u kom smo praktično bez treninga je vrlo težak. Svaki naš period treniranja se posle odrazio na igranje utakmica u Evroligi i ABA ligi, svaki ulazak u fazu netreniranja, kad idemo iz leta u let... Sutra smo već u pola jedan na aerodromu, odmah posle Izraela igramo protiv MZT-a...".

"Mnogo težak januar, a neki danak iz decembra se prepoznaje u ovom mesecu".

Upitan da li je Pero Antić imao ograničenu minutažu zbog povrede, šef struke crveno-belih odgovorio je potvrdno.

"Nije on jedini igrač koji ima sitnu povredu, ima ih više. Pero je odigrao danas na dogovor da pokuša, ali ta povreda zahteva i pauzu pored terapija. To ćemo sanirati posle utakmice. Ima ih još nekoliko sa povredama i to vidite i sami, jer neke stvari koje se dešavaju su potpuno atipične za ovu ekipu i ove pojedince...", dodao je trener Zvezde.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar