Ovacije ''Đenki'', uvrede za Markovića!

Đenka ponovo digao Pionir na noge! Ovacije za nekadašnjeg beka crveno-belih.  Pokloni za Dženkinsa, uvrede za Markovića! Ružne reči u hali na račun dugogodišnjeg reprezentativca, koji je stigao u Beograd u dresu Himkija.  Marković: Nema ljutnje, uživao sam u Pioniru! "Sigurno neće da navijaju za mene", rekao srpski plejmejker posle utakmice protiv Zvezde, tokom koje je bio i vređan sa tribina.

Košarka 17.01.2018 | 11:15
Ovacije ''Đenki'', uvrede za Markovića!
Svečanost, pa uvrede u "Pioniru".

Čarls Dženkins, bivši igrač Zvezde, dočekan je aplauzima i dresovima domaćina na utakmici svog Himkija protiv crveno-belih, među kojima je proveo tri lepe godine.

Posle kratke ceremonije i početne serije trojki Nemanje Dangubića, dogodio se i ružniji deo večeri, kada su se čule i uvrede na račun plejmejkera ruskog tima, Stefana Markovića.

Srčani srpski košarkaš, koji je kroz celu karijeru sinonim za fer-plej i borbenost, našao se na meti dela Zvezdine publike posle duela sa Matijasom Lesorom, snažnog faula i kratkog klinča.

Od tog trenutka uzet je na "zub" u Pioniru, dozivan je na klupi i nazivan pogrdnim rečima.

Ružna slika iz "Pionira" i zaista neprimeren odnos prema bivšem reprezentativcu, momku koji je i te kako zadužio srpsku košarku.

Marković: Nema ljutnje, uživao sam u Pioniru! "Sigurno neće da navijaju za mene", rekao srpski plejmejker posle utakmice protiv Zvezde, tokom koje je bio i vređan sa tribina.

Stefan Marković odigrao je u utorak prvi klupski meč u hali "Pionir" još od 2010. godine, kada je bio plejmejker Hemofarma.

Borbeni Srbin bio je uz Alekseja Šveda najbolji igrač Himkija, a njegov klinč sa Matijasom Lesorom pokrenuo je zvižduke i uvrede na račun dugogodišnjeg reprezentativca.

Posle utakmice, Marković je rekao da je ambijent bio prelep i da su svi u njegovoj ekipi znali šta da ih očekuje.

"Znali smo šta nas očekuje, prelep ambijent, uvek je lepo igrati. Ovakve utakmice dodatno motivišu, a ne kad igraš pred praznim halama. Bar ovde dođeš i uživaš košarkaški".

U osvrtu na utakmicu, rekao je da se Himki nije predavao kada je Zvezda povela dvocifrenom prednošću, a na komentar da je odigrao veoma dobro, iskusni "plej" se nasmejao.

"Da odigram i ja jednu utakmicu. Osetio sam da mogu i trudio sam se da odradim svoj posao, motivisan sam lepo, prelepo je ovde igrati, vratio se taj stari osećaj kad sam igrao ovde. Ekstra motivacija".

Upitan za zvižduke, rekao je da u tome ne vidi ništa posebno.

"To je normalno, sigurno neće da navijaju za mene. Igram za Himki, tako da je to normalno da će da mi zvižde. Volim, kao što i većina igrača voli da igra u ovakvim atmosferama, lepo mi je bilo, uživao sam, borio sam se za klub za koji igram, niti se ljutim, niti bilo šta".

Na pitanje da li je očekivao takav doček, odgovorio je...

"Nisam očekivao da će da mi tapšu i da me bodre. Mene to motiviše, a ne samo kada samo posmatraju, to je i meni motivacija. Mislim da je bilo lepo".

Tokom utakmice nekoliko puta je i gestikulirao ka delu tribina i objasnio je o čemu se radilo.

"Imam ovde drugare, u Beogradu sam rođen i odrastao, imam drugare koji navijaju za Zvezdu, i porodicu i sve... Tako da sam sa njima imao malo prozivki pre utakmice i tokom utakmice", nasmejao se Marković pre odlaska iz hale u kojoj je prethodnih godina igrao samo u dresu Srbije.

Đenka ponovo digao Pionir na noge! Ovacije za nekadašnjeg beka crveno-belih.

Ona besprekorna rola protiv Buđeveljnika, mnogo trojki i frenetična odbrana... Navijači Crvene zvezde pamtiće dugo zaostavštinu Čarlsa Dženkinsa u dresu kluba sa Malog Kalemegdana.

Videlo se to i pre susreta Crvene zvezde i Himkija. Američki bek, sa prebivalištem u Rusiji, dobio je aplauze čim je kročio na parket dvorane Pionir.

Erupcija je usledila neposredno pre početka meča. Iz ruku Nebojše Ilića Dženkins je dobio uramljeni crveno-beli dres. Bio je to signal da 6000 ljudi ustane na noge i kao jedan zagrmi: „Đenka, oooo“.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar