Doelman veliko pojačanje Budućnosti!

Prvoplasirani tim ABA lige angažovao je iskusnog američkog krilnog centra.  Transfer bomba na Jadranu: Doelman u Budućnosti! Ugovor je potpisan na tri meseca.

Košarka 17.01.2018 | 18:15
Doelman veliko pojačanje Budućnosti!
Transfer bomba na Jadranu - Budućnost je angažovala iskusnog šutera Džastina Doelmana!

Prvoplasirani tim ABA lige najozbiljnije je shvatio trenutnu poziciju na tabeli, pa je šest kola pre kraja ligaškog dela odlučio da se značajno pojača za plej-of! 

Doelmanov agent Miško Ražnatović je u svom stilu na društvenim mrežama postavio zagonetku, a na kraju se ispostavilo da se radi upravo o momku iz Ohaja, koji može da odgovori izazovu na više pozicija. 

"Doelman se u prethodnom periodu oporavljao od povrede, što nam je omogućilo da se dogovorimo sa njim u okvirima budžeta koji je daleko manji nego što je uobičajeno za igrača ovakvog kalibra. Zahvaljujući tome što je trenutno slobodan, ukazala nam se sjajna prilika da jedan od najboljih igrača u Evropi zaigra za naš klub. O njemu ne treba trošiti reči, njegovo ime je svrstano u sam vrh košarke na našim prostorima. Izuzetno sam zadovoljan što ćemo pojačati poziciju pod košem i biti tvrd orah za sve protivnike. Svesni smo da nam je bio potreban visoki igrač i ovo neočekivano i zaista fantastično pojačanje nam daje dodatni vetar u leđa", rekao je prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan.

Dugo je Budućnost bila u potrazi za pojačanjem na unutrašnjim pozicijama, a u utorak je iz Podgorice odjeknula prava transfer "bomba".

Ugovor sa "plavima" potpisao je Amerikanac Džastin Doelman (32 godine, 208 cm), prethodnih sezona istaknuti igrač Barselone i Valensije.

Doelman je jesenas kratko nastupao za Efes, ali je zbog njegove povrede leđa saradnja prekinuta.

Osim što zauzima prvo mesto na tabeli ABA lige, Budućnost sa velikim ambicijama nastupa i u Evrokupu. Posle dva kola Top 16 faze ima skor 1-1 i u naredna dva meča protiv italijanskog Trenta bi mogla da završi značajan deo posla oko plasmana u četvrtfinale.

Bokan je za MONDO rekao da Doelman stiže u Podgoricu u četvrtak, a da se njegov debi očekuje u nedelju protiv Olimpije, ili 24. januara u Trentu.

"Izuzetno sam zadovoljan što ćemo se pojačati pod košem i biti tvrd orah za sve protivnike. Svesni smo da nam je bio potreban visoki igrač i ovo neočekivano i zaista fantastično pojačanje nam daje dodatni vetar u leđa", završio je prvi čovek "plavih".

Doelman je 2013. i 2014. biran u idealnu petorku Evrokupa, a 2014. bio je MVP finala tog takmičenja i MVP španskog prvenstva.

Prošle sezone u dresu Barselone je beležio prosečno 7,8 poena i 3,1 skokova na 15 mečeva Evrolige.

Ugovor je potpisan na tri meseca, odnosno do kraja plej-ofa Jadranske lige. Doelman je sezonu započeo u Efesu, gde se kasnije povredio, a nedugo zatim je i raskinuo saradnju sa klubom iz Istanbula. 

IGRAO I ZA TZV. KOSOVO

Doelman je leta 2016. kao naturalizovani igrač nastupao za reprezentaciju otcepljene srpske pokrajine, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Klubovi sa Jadrana imaju rok da pojačaju svoje redove do 19. januara u ponoć. 

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar