Odlične vijesti za Bogdanovića iz Sakramenta!

Bogdan Bogdanović, košarkaš Sakramento Kingsa, dobija dosta minuta u svojoj ruki sezoni, međutim očekuje se da u narednom periodu dobije još više.

Košarka 19.01.2018 | 11:30
Odlične vijesti za Bogdanovića iz Sakramenta!
Trener Kingsa Dejv Jeger najavio je da će u nastavku sezonu veterani (Hil, Kufos, Templ, Karter i Rendolf) dobijati manje prilika i da će fokus biti da mlađi igraju.

To znači da bismo mogli da vidimo i neke trejdove, pošto Kingsi neće igrati u plej-ofu, a Hil i ostali sigurno žele da nastupaju u postsezoni.

"To nikada nije laka konverzacija. Oni su veliki profesionalci i takmičari. Svi oni bi bili važni igrači u plej-of ekipama. Tako da traženje od njih da odstupe u nekim situacijama uopšte nije lako. Oni su to podneli dobro, bili su profesionalci", rekao je Jeger.

Do kraja sezone najmanje dva veterana neće ulaziti u igru na svakom meču, dok će na nekom možda čak i trojica biti van terena.

U prevodu, Kingsi žele da što više minuta daju mlađim igračima kako bi se razvijali na pravilan način.

Bogdanović možda ne spada u najmlađe (25g), međutim novajlija je u ligi i sigurno da će mu više minuta do kraja sezone značiti.

Bivši košarkaš Partizana i Fenerbahčea ove sezone igra prosečno 26,3 minuta i za to vreme ima učinak od 11,1 poena, 2,9 asistencija i 2,6 skokova, uz 47% šuta iz igre i 39% van linije 7,25.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar