EL: Spektakl - Šved, Đenka i Pefi napadaju Zvezdu!

Košarkaši Crvene zvezde igraju u utorak protiv Himkija (19h) u Hali Pionir, meč 18. kola Evrolige.

Košarka 16.01.2018 | 16:00
EL: Spektakl - Šved, Đenka i Pefi napadaju Zvezdu!
Crveno-beli u meč ulaze posle impresivne partije u derbiju ABA lige protiv Cedevite (82:66), dok ruski tim stiže u promenjivoj formi, poražen je pet puta u poslednjih osam utakmica.

U prvom delu sezone Himski je slavio na svom parketu 85:78, ali je u gostima ove sezone ostvario samo tri pobede (Madrid, Milano, Bamberg).

S druge strane, crno-beli su izgubili samo jedan od poslednjih šest mečeva kod kuće u svim takmičenjima.

"Napravili smo u Evroligi neke velike pobede koje će nam doneti samopouzdanje. Nadam se da ćemo uz navijače odigrati dobru utakmicu u kojoj bismo mogli da slavimo. Osim nekih sitnih povreda, koje su normalne za ovakav raspored, mislim da ništa neće biti promenjeno u odnosu na utakmicu protiv Cedevite", rekao je trener Zvezde Dušan Alimpijević.

Centar crveno-belih Nikola Jovanović nakon derbija sa Cedevitom i dalje je bio pod utiskom sjajne podrške sa tribina i izrazio nadu da će ekipa i u utorak imati veliku podršku sa tribina.

"To je ekipa predvođena Švedom i Stefanom Markovićem, ali ćemo mi pokušati da im se revanširamo za onaj poraz u prvom meču. Znači mi mnogo što sam igrao dobro u Istanbulu protiv Efesa, ali sve je podređeno timu i tome kako da na najbolji način doprinesem ekipi. Imali smo težak raspored i normalno je da ima padova, nemoguće je stalno pružati dobre partije. Bilo je dosta oscilacija u dosadašnjem toku sezone, ali sam uveren da ćemo biti najbolji kada bude najpotrebnije, što smo pokazivali u prošlosti", rekao je Jovanović.

Utakmica Crvena zvezda mts – Himki igra se u utorak od 19 časova, već u sredu u jutarnjim časovima ekipa putuje u Tel Aviv.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar