Pola godine bez Robnih rezervi

Od usvajanja Zakona o interventnim nabavkama prošlo je pola godine. Republika Srpska nema Robne rezerve, a ni robu koju može da koristi u vanrednim situacijama. Zakonom je predviđeno da se roba nabavlja tek kada dođe do vanredne situacije.

Republika Srpska 15.01.2018 | 21:02
Pola godine bez Robnih rezervi
Od usvajanja Zakona po hitnom postupku prošlo je pola godine. Umjesto Robnih rezervi koje su propale, Srpska je dobila Zakon o interventnim nabavkama. Vlada je krajem godine usvojila plan interventnih nabaki, ali to ne mijenja činjenicu da trenutno Republika Srpska nema ni kilogram robe u rezervi u slučaju bilo kakve vanredne situacije i potrebe, upozorava opozicija.

Vlada je članom 3 Zakona o interventnim nabavkama ta koja odlučuje kada je vanredna situacija i kada nastupa ozbiljan poremećaj na tržištu koji zahtjeva interventne nabavke.

Zakon je polovinom prošle godine dobio podršku većine u Skupštini, ali za njega nisu glasali ni svi poslanici vladajućih stranaka.

Republika Srpska prošle godine ostala je bez Robnih rezervi, iako su u Vladi uvjeravali da do toga ipak neće doći. Kao alternativa je na kraju ponuđen Zakon o interventnim nabavkama.



BN televizija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

farmland

15.01.2018 20:14

Robne rezerve su ugasene odmah nakon farmlanda da se šrikriju desetine miliona opljačkanih para.Mektiću provjeri ko su,šta imaju tzv direktori farmlanda Vasiljević,Topalović,Đukić,Šandara,Zgonjanin...ako ne znas,provjeri stanove po Bl,privatne farme po Ratkovu,mercedese,prodavnice...pitaj narod i bivse radnike...

ODGOVORITE
Name

Pa Vidis

15.01.2018 22:41

Da nece da zna ili sazna jer da hoce on bi poslao sipu da istrazi taj ogromni kriminal seljaci po mrcevcima vozu mercedese nove ti koji sy pokrali r r a on nista.

Name

Mrcevci

16.01.2018 12:37

Akana Dodika pitajte,taj je prodao psenicu od robnih rezervi dok je bio sefic u Farmlandu,brat stricevic od rudonje,Akan seljacic sa zavrsenom osnovnom skolom a sad vozi mercedesa coupea amg,e jadna li si Republiko Srpska kad te pljacka svaka nepismena budala...

Name

Sp

15.01.2018 20:22

marceta direktor.hahaha jadno.

ODGOVORITE
Name

Dno dna

16.01.2018 12:47

Nemamo ni za djecu u slučaju vanredne situacije!

ODGOVORITE