Erdogan ponovo prijeti Americi

Pogranične snage bezbjednosti“ koje formiraju SAD na sjeveru Sirije prijete nacionalnoj bezbjednosti Turske i biće uništene u začetku, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Svijet 15.01.2018 | 15:47
Erdogan ponovo prijeti Americi
„Sada Amerika pored naših granica stvara terorističku vojsku koja prijeti bezbjednosti Turske. Naš zadatak je da se uguši ova vojska, prije nego što se uopšte rodi. Ako SAD žele da sarađuju sa tim divljim stvorenjima — to je njihova stvar. Međutim, mi to nećemo dozvoliti“, rekao je Erdogan u Ankari.

On je naveo da će turska vojska nastaviti sa granatiranjem pozicija snaga kurdske policije u Afrinu.

„Naše Oružane snage će u bliskoj budućnosti, nadam se, riješiti problem u Afrinu. Operacija tamo može da počne u svakom trenutku“, dodao je turski lider.

Kako je ranije saopštio listu „Difens post“ zvanični predstavnik koalicije na čelu sa SAD o borbi protiv Islamske države, koalicija se založila za stvaranje takozvanih „pograničnih snaga bezbjednosti“ na teritoriji pod njenom kontrolom.

Prema njegovim riječima, koalicija radi zajedno sa Sirijskim demokratskim snagama na formiranju i obuci novih „pograničnih snaga bezbjednosti“. U ovom trenutku obuku prolazi oko 230 osobe, konačni cilj je stvaranje snaga od 30.000 ljudi.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Cudno

15.01.2018 15:22

Sa jedne strane turci popustaju Asadu koji im je juce bio gori od crnog djavola ili sejtana. Sad druge strane obore Putnov avion ili zrakoplov pa se onda dogovore da od njega kupe s 400 uz sve to prave gasovod. Sve kontra NATO paktu i kao slag na tortu prijete kako ce unistiti vojsku koju amerika podrzava. Nesto se kuva.

ODGOVORITE
Name

Strateg Amater

15.01.2018 15:49

Kuva se da Ameri na mala vrata ispunjavaju obecano tj Kurdska drzava u Siriji a usput jedina prava armija na koju mogu da racunaju u tom djelu svjeta.Ti Kurdi uz Americko oruzje i obuku su veoma dobra vojska na terenu a to Americi treba jer nije sve u Avionima.Turska to nece dozvoliti po cjenu rata sa Amerikancima,pa i direktno.

Name

Dalaj Lama

16.01.2018 07:26

Ne radijem se ni jednom ratu a kamo li na bliskom istoku jer to nije daleko od nas. U svemu tome pozdravljam odluku Erdogana da se napokon neko udostoji Amerima otvoreno kaze ko su i sta su. Isto tako je nastupio i Ahmadi-Nedzad bivsi predsednik Irana. Kada bi bilo vise takvih ljudi mislim da bi bili savijeni ROGOVI Amerima.

Name

Erdogane

15.01.2018 16:34

nemoj cackat, da nebi velika cijena bila za tvoj potez ! Ulijeces pazi !!! Malo, pomalo gubis mozda i sve ostalo . Kurda ima oko 30 Miliona ! Jesi siguran 100 % da ces uspjet ?

ODGOVORITE
Name

Re

15.01.2018 17:43

Eto sad ce tebi glupane Erdogan da odgovori! Pokrij se jorganom i cuti bijednice!

Name

TrazimoRjesenjeNeKrivce

16.01.2018 01:35

Vrlo dobro rezonovanje i vidi se dobronamjerno. Evropi ne treba ova vrsta problema. Turska ekonomija i drustvo u cjelini se razvijaju u pravom smjeru, nebih trebalo to prekinuti nepotrebnim sukobom sa nacijom od 30 miliona koja ima vjekovne zelje za svojom drzavom. Raspad Iraka i Sirije je velikim dijelom uzrokovan i planom za Kurdistan. Ostali su Turska i Iran da se razvale u te svrhe. Rusenje YUGE i Bosne je bila uvertira za ovo.

Name

Kreni

15.01.2018 17:03

jednom na dernek, Kurdi te cekaju ! Iskusni Borci ! Ajde ! cabuk, cabuk .

ODGOVORITE
Name

mm

16.01.2018 04:37

Bravo kurdi to su naj hrabriji vojnici: