Slomljena Cedevita, ne i Zdovc: I dalje smo najjači!

"I dalje stojim iza tih svojih reči", kaže Jure Zdovc posle poraza od Zvezde. Igračima u svlačionici rekao da su heroji.

Košarka 15.01.2018 | 14:45
Slomljena Cedevita, ne i Zdovc: I dalje smo najjači!
Cedevita je bila nadomak potpunog debakla u "Pioniru", ali je u poslednjih deset minuta derbija protiv Zvezde smanjila razliku sa "plus 34" na podnošljivijih i konačnih 16 razlike.

Posle utakmice, nakon koje je njegov tim pao na treću poziciju, sa jednom, a praktično dve pobede manje od crveno-belih, Jure Zdovc je čestitao Zvezdi i Dušanu Alimpijeviću.

"Utakmica je završena u prvom poluvremenu. Počeli smo dobro dok smo u tih pet minuta imali koncentraciju držali smo se nekih pravila i pripremljenog na treningu. Posle smo padali kako je meč odmicao i Zvezda je jednostavno bila bolja u svim segmentima. Bbila je brža, imali su raspoloženog Feldina, koga nismo uspeli da zaustavimo. Brže su rotirali, imali su bolji rad ruku, bili su bolji u svim elementima...", rekao je slovenački trener.

Zdovc je otkrio kako je izgledao sastanak u svlačionici Cedevite.

"Svojim igračima ne zameram ništa. Rekao sam im u svlačionici da su heroji, u tom ritmu utakmica koji imamo, ova utakmica je bila u lošem trenutku za nas. Bila je to peta utakmica u sedam, osam dana, Zvezda je bila motivisana kod kuće, fizički raspoložena, fizički jaka i nekako sam se plašio ovakvog ishoda, ali šta je - tu je. Probali smo, rotirali, sve vrste odbrane, sa više - manje svim igračima i evo u utorak imamo težak put za Rusiju. Idemo dalje, imamo bitnu utakmicu u Evrokupu, ali nije nam lako, ali to nikoga ne interesuje. Zvezdi čestitam i želim joj sve najbolje u Evroligi".

Upitan za svoju izjavu sa početka sezone, o osvajanju lige i Cedeviti kao najboljem timu, Zdovc je rekao nije promenio mišljenje. U međuvremenu je, priznaje, shvatio koliko je teško igrati na tri fronta (ABA liga, prvenstvo Hrvatske i Evrokup).

"Još stojim iza tih reči. Ono što nisam mogao znati je kakav će taj ritam utakmica biti. Jednostavno, kad igraš u ritmu 'subota - nedelja, sreda - četvrtak', to je jako, jako teško. Preuzeo sam odgovornost, nismo odigrali na nivou, prvenstvo je dugo, jednom će završiti Evroliga i Evrokup i imamo još dosta vremena. Igramo dobro, generalno, i jednostavno smo pali, a kad odigraš toliko utakmica, a da ne padneš... Zvezda se koncentriše na ABA ligu. Evroliga je super, ali je glavna koncentracija na ABA ligu, a mi se koncentrišemo na tri takmičenja i sva tri pokušavamo da dobijemo, tako da je tu postoji razlika".

 Šef struke hrvatskog prvaka osvrnuo se i na kadrovske probleme.


"Fale nam dva bitna igrača - Krušlin i Ramljak, koji su defanzivci, imaju atleticizam i tu nam fali, vidi se da u tom segmentu padnemo pre ili kasnije. Ali, svako ima svoje probleme, to nikoga ne interesuje, jeste nas u jednom trenutku bilo sramota gledati, ali smo se nekako izvukli iz sramote i moramo ići pozitivno. Treninga nema, a kad ne treniraš sve se svodi na improvizaciju, na kojoj možeš dobiti par utakmica, ali onda potoneš. Nije lako, ali šta je - tu je".

Zdovc je, za kraj, još jednom istakao da nisu "overene" pozicije tri vodeće ekipe pred plej-of.

"Ima još dosta da se igra. Ne znam njihov raspored, mi imamo neka teška gostovanja i sve je otvoreno" 



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar