ABA: Partizan hvata slamku spasa u Laktašima!

Partizan otišao po pobedu u Laktaše.  Košarkaši Partizana danas od 17 časova gostuju Igokei u Laktašima, u okviru 16. kola ABA lige.  Crno-beli bez Milera i sa lošom tradicijom traže trijumf na vrućem terenu. . .

Košarka 14.01.2018 | 15:15
ABA: Partizan hvata slamku spasa u Laktašima!
Crno-beli imaju veliki motiv da pobede u ovom meču jer se bore za četvrtu poziciju i učešće u plej-ofu, ali i težak zadatak, možda ne toliko zbog snage protivnika koliko zbog svoje neubedljive igre.

"Pokušaćemo da pobedom ostanemo u trci za 4. mesto. Čeka nas utakmica protiv iskusne ekipe koja je pojačana Amerikancem Artisom", rekao je Nenad Čanak, trener Partizana.

Partizanu je posao dodatno zakomplikovala ekipa Mornara, koja je sinoć pobedila Olimpiju u Baru sa 101:81.

Crnogorski klub je ostvario devetu pobedu i sada uz utakmicu više ima dva trijumfa više od prvih pratilaca FMP i Partizana.

Davljenik se uvek hvata za slamku spasa. A u ovom trenutku Partizan deluje baš tako kada je u pitanju borba za plasman u plej-of Jadranske lige. Ekipa Nenada Čanka gostuje Igokei u Laktašima u utakmici 16. kola regionalnog takmičenja u kojoj je samo pobeda ostavlja sa kakvim takvim šansama za doigravanje.

Američki plejmejker Patrik Miler nije otputovao sa ekipom u Laktaše, već se sprema put Turske gde će obući dres superligaša Gacijantepa i biće interesantno videti kako će Partizan izgledati bez njegovih standardnih 15-ak poena. Ovaj momak iz Čikaga ne uklapa se u Čankovu viziju igre zbog čega su crno-beli i dali zeleno svetlo za transfer, istovremeno počevši da tragaju za njegovom zamenom.

Ono što je dobro za Partizan jeste što je od prethodne utakmice sa Zadrom imao desetak dana za treninge i uigravanje, a to je nešto što je i te kako nedostajalo Čanku otkako je imenovan za trenera. Za očekivati je i da novi centar Partizana Đorđe Gagić da veći doprinos nego što je to bio slučaj u prošlom kolu, mada se i tada videlo da bi trebalo da predstavlja osveženje pod košem.

Zanimljivo, Partizan je do sada sedam puta gostovao kod Igokee u Laktašima i slavio je samo jednom. Jasno je, dakle, da je ovo vrlo nezgodan teren za crno-bele i da će domaćin imati ulogu favorita. Ono zbog čega je ovaj duel dodatno zanimljiv je činjenica i da je Igokea i dalje u igri za četvrto mesto i plasman u plej-of, što znači da će imati ozbiljan takmičarski motiv. A u borbi za doigravanje pobede na domaćem terenu uvek su obaveza.

I još jedna stvar - Partizan i Igokea su u prvom delu sezone odigrali spektakularan meč u beogradskoj hali Pionir. Crno-beli su slavili sa 117:104, a delovalo je da ni jedni ne drugi ne mogu da promaše koš. Partizan i dalje muku muči sa odbranom i to je nešto na čemu Čanak mora najviše da radi. Poslednju pobedu u gostima Partizan je zabeležio još 11. novembra prošle godine i možda je vreme da se crno-beli sada opet raduju na strani...

ABA liga, 16. kolo:

Mega – Budućnost 83:94

Mornar – Olimpija 101:81

Nedelja:

15:00 Cibona – MZT

17:00 Igokea – Partizan

19:00 Zvezda – Cedevita

Ponedeljak:

21:00 Zadar – FMP

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar