Teo opet dobio Bogdana - Klipersi zgazili Sakramento!

Klipersima "srpski derbi", Teo i Bogdan dvocifreni.  Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Sakramento Kingse sa 126:105 u Stejpls centru tačno na polovini sezone u NBA ligi.  Teodosić ubacio 11, a Bogdanović 13 poena.

Košarka 14.01.2018 | 00:24
Teo opet dobio Bogdana - Klipersi zgazili Sakramento!
I Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović su imali po više od deset poena. Teodosić je za pobednički tim ubacio 11 poena (4/6 iz igre, tri trojke).

Bogdan je imao 13 koševa (5/9, jedna trojka), a obojica su imali po pet asistencija. Tim Miloša Teodosića je od starta nametnuo svoj ritam, a jedino vođstvo su Kingsi imali pri rezultatu 4:0.

Već tada Kingsi počinju da pokazuju boljke koje ih prate tokom čitave sezone. Prvu da startna postava počinje meč užasno, a druga da se odbrana igra vrlo loše. 

Domaćin pravi seriju 12:0 i već u prvoj četvrtini pokazuje da se pobednik neće dovoditi u pitanje. Na poluvreme se otišlo sa 64:45, a u nastavku je ekipa Doka Riversa imala i +26 (94:68). Kingsi su sporadično uspevali da smanje razliku, ali bi vrlo brzo padali u igri i Klipersi su nošeni sa 26 poena Lua Vilijamsa lako izašli na kraj sa mladim "Kraljevima" kod kojih je Vili Koli-Stajn imao 23 poena. 

Klipersi posle ove pobede prvi put od 7. novembra imaju odnos pobeda i poraza na 50 odsto. Zanimljivo je da su Klipersi pobedili i 11. put kada je u timu Teodosić uz četiri poraza. Dok srpski plej nije igrao, Klipersi su imali skor 10-17.

Gde ih vide tu ih gaze. Tako to rade LA Klipersi protiv Sakramenta. U četvrtom ovosezonskom kalifornijskom derbiju, koji je ujedno bio i okršaj dvojice najboljih srpskih bekova, slavio je Miloš Teodosić na svom terenu protiv Bogdana Bogdanovića sa 126:105.

Statistički gledano, obojica naših igrača pružila su dobre partije, s tim što su Klipersi zaista od samog početka gazili rivala i, realno gledano, Kingsi nisu imali ama baš nikakvu šansu da naprave iznenađenje. 

Teodosić je na parketu proveo 23 minuta i za to vreme je postigao 11 poena (šut iz igre 4-6), a tom košgeterskom učinku dodao je i pet uspešnih dodavanja što je negde u rangu sa njegovim ovosezonskim prosekom u najkvalitetnoj ligi na svetu.

Bogdanović je u timu Sakramenta igrao 25 i po minuta, postigao je 13 poena (šut iz igre 5-9), podelio pet asistencija i uhvatio dve lopte. 

Valja napomenuti da su obojica srpskih košarkaša relativno rano ušla u problem sa ličnim greškama, pa su u drugom delu utakmice morala da igraju i malo opreznije kako ne bi pre vremena morali da napuste teren Stejpls centra.

Što se same utakmice tiče, Klipersi su relativno lako već u prvoj deonici stigli do dvocifrene prednosti od 13 poena (30:17) i bilo je evidentno da će sa odbranom kakvu igraju Kingsi imati malo teži šuterski trening. 

Bilo je tu mesta i za neke atraktivne poteze Blejka Grifina, a posebno raspoložen za igru u domaćoj ekipi bio je Lu Vilijams sa 26 poena. Vili Rid je upisao dabl-dabl sa 14 poena i 13 skokova. 

Kod gostujuće ekipe iz Sakramenta najbolji strelac bio je Vili Koli Stajn sa 23 poena, a na to je dodao i 13 uhvaćenih lopti, a dabl-dabl učinak imao je i Dearon Foks sa 17 poena i 10 asistencija.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar