Klipersi spremni za blokbaster trejd!

Minesota nije impresionirana! Trojica za jednog, ali. . .

Košarka 16.01.2018 | 08:30
Klipersi spremni za blokbaster trejd!
Blokbaster, ali samo u mislima košarkaških poklonika!

Svesna da njeni najbolji igrači ne postaju mlađi s vremenom, uprava Los Anđeles Klipersa pripremala je teren za bombastični trejd čiji bi odjeci bili izuzetno jaki, ali vrhuška Minesote nije bila impresionirana ponuđenim.

Kako navodi američki sajt Basketball Insiders otkrio je da su Klipersi ponudili svog kapitena Blejka Grifina za verovatno najboljeg mladog centra današnjice i udarnu iglu Vukova Karl Entonija Taunsa. Međutim, posao nije otišao dalje od informativnog razgovora čelnika dva kluba. Jasno je i zašto - u Minesoti Taunsa vide kao franšiznog igrača, odnosno nekog oko koga će se vrteti cela budućnost kluba i zbog toga nije na prodaju ni pod kojim uslovima.

Da je trejd, kojim slučajem prihvaćen, Minesota bi morala da napravi ozbiljna finansijska tumbanja u timu. Jer, Grifin na godišnjem nivou zarađuje 29.500.000 dolara, a Taunssvega 6.200.000, što bi apsolutno onemogućilo zamenu „glava za glavu“ zbog razlike u budžetu od 23.300.000 dolara. To znači da bi Minesota morala da se odrekne bar još dvojice igrača, što znači da bi Klipersi dobili čak trojicu za Grifina. Klipersi bi tada morali da nađu dodatno mesto u timu za trećeg igrača, pošto su trenutno svi kapaciteti gotovo ispunjeni.

Grifin je prošlog leta produžio ugovor sa Klipersima na pet godina za sumu od 171.000.000 dolara i nije moguće trejdovati ga do 15. januara. Grifinov ugovor uključuje i opciju igrača na dodatnu godinu uz zaradu od 39.000.000 dolara.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar