Lukina kapija

Poslije „Anđelkine kapije“, koja je postala poznata po seriji „Ranjeni orao“, Trebinje dobija novu turističku atrakciju – Lukinu kapiju. Naime u sklopu obimnog projekta renoviranja i rekonstrukcije više svojih nekretnina i palata na širem području Trebinja, gradonačelnik Luka Petrović na svojoj kući postavio je i novu kapiju od kovanog gvožđa. Ništa ne bi bilo čudno da na Lukinoj kapiji nije postavljen i znak SNSD-a, izrađen takođe od kovanog gvožđa!?

Republika Srpska 13.01.2018 | 07:49
Lukina kapija
Tokom burne prošlosti ovih prostora događalo se mnogo toga, masoni su stavljali piramide, šestare, trouglove na svoje kuće ili spomenike, krst, šestokraka i polumjesec su se mogli vidjeti na vjerskim objektima, komunisti su na svakom koraku isticali petokraku, ali niko do sada na svoju kuću nije stavljao znak neke stranke. Slučaj sa kapijom odanog gen-seka pomućenog razuma potvrđuje da je SNSD-a prava sekta, da se stvara kult ličnosti i vjera u lažnog Proroka, te da je crvenim sektašima partija iznad svega, iznad porodice, države i naroda.



Koliko god bilo nenormalno, Luku Lučiana treba razumjeti jer mu je Partija i njen simbol, koju je ponosno istakao na kapiji svoje kuće u trebinjskom naselju Hrupjela, omogućila da za kratko vrijeme prigrabi ogromnu moć i bogatstvo, uništavajući pri tome društvo i državu kojoj nažalost pripada.



Problem je što se jedna ovakva devijantna osoba, koju krase gramzivost, pohlepa, laži i prevare, nalazi na čelu jednog grada. Idolopoklonstvo i isticanje stranačke pripadnosti na vratima porodične kuće jasno pokazuje da on nije gradonačelnik svih građana Trebinja, već isključivo pristalica i članova Crvene sekte koja je okupirala grad i trenutmo radi šta hoće.



Poslednjih mjeseci Lujo je intenzivirao radove na utvrđivanju kuće u Hrupjelima i Zagori, ograđujući se od naroda veliki kamenim bedemima, pa me tako umnogome podsjeća na svog imenjaka Luja 14, koji je izvan Pariza sagradio dvorac Versaj jer je smatrao da Luvr u centru Pariza nije dovoljno siguran ako dođe do masovne pobune gladnih i obespravljenih.

Njegovim tragom krenuo je i trebinjski kralj Sunca, Lujo Prvi Petrović, sagradivši dvorac sa bazenom u rodnom selu Zagora, koga je okružio kamenim zidinama dugim više od 700 metara. Oko porodične kuće u gradu podigao je bedem visok najmanje 5 metara, pa gladni i prevareni mogu da navale, Lujo je siguran iza utvrđenih zidina. U slučaju većeg otpora i protesta, rezervni položaj je na Zagori.



Tiranija i totalitarizam budu i prođu, a Lukina kapija sa partijskim znakom ostaće jedan od simbola teškog perioda unutrašnje okupacije našeg naroda, koga je pokorila beskrupulozna grupa grabežljivaca koristeći slabosti razjedinjenog i podjeljenog društva. Uvjeren sam da će vremenom Lukina kapija postati veća turistička atrakcija od „Anđelkine kapije“, jer ovakve devijacije, kurioziteti i spomenici gluposti rijetko mogu još negdje da se vide.



Nadam se da je trebinjski Lujo naučio poneku lekciju iz istorije, koja je jako karakteristična upravo za komuniste i neokomunističke partije nastale od njih. Ne treba ići daleko u prošlost, dovoljno se sjetiti pokojnog načelnika Broda Milovana Čereka, koji je godinama sadio crvene ruže u obliku Socijalističke partije u svojoj bašti, a potom je dočekao da mu Đokica efendija Brčak i ekipa stave svilen gajtan oko vrata, unište njega i njegovu porodicu. Pokojni Čerek je bio jedan od čestitijih socijalista, ali nažalost na kraju je slomljen umro u zatvoru kada je ispao iz vrzinog kola i više nije bio dio nakaradnog sistema.

Autor: Nebojša Vukanović

Komentari / 39

Ostavite komentar
Name

Bravo

13.01.2018 06:53

Ovo je produkt Dodikove selekcije: Papcina bez premca, za odlikovanje, a uz sve to jos i korisni idiot.

ODGOVORITE
Name

Nije Cerek usamljen slucaj!

13.01.2018 07:48

I Sasa Cudic je rascerecen! Ali, prica se po Banjaluci da se uskoro vraca na celo SPRS-a, a Djokica ekspresno salje u zatvor, zbog kradje i kriminala!

Name

Sp

13.01.2018 09:31

ovo za Cereka ti je dobro.bravo Nebojsa.

Name

Grk

13.01.2018 11:07

Ja mislim da je to hamal po direktivi bajinoj napravio

Name

Stari SOCIJALISTA

13.01.2018 11:27

Narode,izdržite nekako do kraja godine, a onda će se poredati sve na svoje mjesto, Luka zvani GVIDO u Foču,a Mali ĐOKICA na Tunjice. Za dužinu kazne nisam siguran, ali ako bude pravde bar po 20 godina!

Name

Bimbo Sadaka

13.01.2018 06:56

Je li još Bosićev savjetnik ovaj crni Vukan?

ODGOVORITE
Name

Re Bimbo Sadaka

13.01.2018 08:35

svrbi a ti ne znas kako da se poceses bote. A svrbice jos vise. Vidis da stvari nisu normalne al propaganda spalila mozak pa ti se ne da vjerivati rodjenim ocima. Nekako je lakse povjerovati dnevniku rtrsa. Nastavi se ti Bimbi, stoko sitnog zuba, i dalje pitati glupa pitanja dok prebiras po dzepovima jel preostala jos nwka marka za cigara.

Name

Gale

13.01.2018 08:45

Vuksanovic je glas razuma za tebe . Prociscivac glas savjesti koji vas nocima mori. Mile Budala i Luka Budala iz sekte Budala ce kad tad zavrsiti na klupi zbog pljackanja sopstvenog naroda. Na poklon ce biti svilen gajtan.

Name

@Gale

13.01.2018 20:26

Daj da čujemo tog Vuksanovića, ovaj Vukanović vam je truba.

Name

dvanaest i pet

13.01.2018 07:03

Uvijek je ogroman problem za drustvo bila pojava kada se osobama sa mediokritetskim statusom daju preobimna ovlastenja i mogucnost sticanja materijalnog bogatstva. Tako postaju "mocni". Manju stetu drustvu bi, taj kukavnik, cinio kada bi mu se davao odgovarajuci mjesecni pausal uz onemogucavanje njegovog ucesca u odlucivanju. Ali, i on je zatecen svojim statusom, te ne moze se tvrditi da je on glavni krivac; krivica se krije u vecim grupama ljudi koji ga podrzavaju uz motive materijalne prirode. Takvi postupci predstavljaju sigurne, utabane staze propadanja drustva i drzave.

ODGOVORITE
Name

Re

13.01.2018 12:30

Eh da je taj kukavac jedini; ima ih na hiljade - stranacki podobnici od kojih ovaj narod i drzava imaju samo stetu, koristi nikakve.

Name

Dobro pogledajte ovu njusku!

13.01.2018 07:03

Ova kreatura je dijelila Srbe na patriote i izdajnike. Treba ga nominovati za vodju Vukoticevih veterana!

ODGOVORITE
Name

Re

13.01.2018 08:51

Bravo za komentar!Luka je Vukotićev idol.

Name

Dukic

13.01.2018 07:04

Srpska nasa Kuca i kapija...

ODGOVORITE
Name

Ime

13.01.2018 14:08

Ovaj znak lici na onaj zidovski samo sto je malo " deformisan". Slicajnost ?

Name

Aaaa

13.01.2018 20:28

A reci qme, imaš nešto protiv Jevreja? I dida je im'o, jel' da?

Name

Turboskars

13.01.2018 07:07

SNSD svoju vlast gradi na kriminalu Baja najvise uzima Ali daje I svojim poslusnicima da haraju. Neznam imali iko u Tom SNSD posten I narodan covjek.Kad samo pomislim na Spirica Majkicku idruge dodjemi da povracam.Pitam se nemam odgovore zasto narod to trpi.Pokrano je prodano je sve ostaje Jos Malo kredita I had novca nestane sta ce onda.

ODGOVORITE
Name

Uslijedice pad

13.01.2018 07:12

I Hainrich Himler je svojevremeno bio Hitlerov najvjerniji izvrsilac i covjek koji bi branio vlast do zadnje kapi krvi.Pa je na kraju rata kada se radilo o njegovoj kozi prvi izdao velikog vodju.Tako je i sa Lukom i njegovim trabantima;kada padnu sa vlasti prvi ce ponuditi usluge novoj vlasti.A naravno i dokaze protiv Dodika,Zeljka Kovacevica i ostalih.Tako da nekakav logo na kapiji ne znaci puno

ODGOVORITE
Name

Piksi

13.01.2018 07:18

Ako je opozicija prava pokrenuće Zakon o porijeklu imovine kad bude imala šansu! To se lako može vratiti državi i narodu.

ODGOVORITE
Name

viktor

13.01.2018 08:13

Javi se molim te kad nesto dobijes od toga sto ce opozicija vratiti narodu.

Name

re Piksi

13.01.2018 08:19

Da ti malo osvježim pamćenje, SNSD milorad dodik je došao na vlast upravo najavljujući stvaranje "specijalnog tužilaštva" koje će raditi na starom kriminalu, tužilaštvo je formirano ali od tog specijalnog tužilaštva se dobilo jedno veliko NIŠTA, potrošili su milione maraka zagrijavajući stolice po kancelarijama, na kraju je to specijalno tužilaštvo i ugašeno. Eventualni zakon o porijeklu imovine ništa ne znači, dzaba zakon ako tužilaštvo neće da radi, niko tužilaštvu ne može ništa narediti, sud je "nezavisni" dio vlasti, da bi se takav zakon sprovodio mora postojati moćan i jak sistem u državi, mora postojati zakon o zaštiti svjedoka, policija mora biti profesionalna i nezavisna....itd itd od svega toga RS nema ništa. Današnji sudovi u BiH se uglavnom bave sitnim kriminalcima, ubicama i ratnim zločinima, političare niko ne goni, oni se samo bogate i nabacuju pare na svoje račune i najčešće po silasku sa vlasti napuštaju ovaj teritorij.

Name

Borac rs

13.01.2018 07:25

BRAVO VUKANE!

ODGOVORITE
Name

boro

13.01.2018 07:36

Jel ovaj Luka igra lik Gvida u seriji Nismo mi od juce, mene puno podsjeca na Gvida...

Name

papak

13.01.2018 07:34

cistokrvni ulizica i podrep dobroje dase znaju lopovi nemoras ici ljudima na vrata toje njihova oznaka

ODGOVORITE
Name

Strasno

13.01.2018 20:20

Ajde molim te uzmi malo da vjezbas pravopis da i mi znamo kad nesto napises sta si napisao . Ovo je stvarno tragedija kako pises sramota.

Name

pop

13.01.2018 07:41

Sekta

ODGOVORITE
Name

Mazic

13.01.2018 07:54

Kao i fudbaleri Luka ce promjeniti novi Tim nakon izbora,okaciti novi dres na ogradi.Nakon drugog svijetskog rata bitange su lako presle u komuniste i nastavile da jasu narod. Zato se i Branko Copic ubio.

ODGOVORITE
Name

dokoni slipac

13.01.2018 08:09

ima tip novaca, sigurno pošteno zaradio, pita ga komšija, a je li to na lizing, nije kaže na srbovanje, inače srbovanje je najnoviji metod odlične zarade, najčešće je pokriće za malverzacije.

ODGOVORITE
Name

praciste

13.01.2018 08:20

ovaj luka kodaje sin ili brat bore prekaze iz pracista

ODGOVORITE
Name

praciste

13.01.2018 08:37

treba jos ko boro iz pracista da postavi i zastavu snsd kao boro evropske unijei njihovu himnu svaki dan i politicke casove ako smije odrzavati zeni i djeci ako mu ko nebi razbijo nos

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

13.01.2018 08:41

Sve ste rekli ...ovo je pored Viškovića i Stevandića najveći Bajin dupelizac.....

ODGOVORITE
Name

Hrsuz

13.01.2018 08:41

A kako bi Lujku napadali da je nakekečio bjelu kokoš, sa dvije posvađane glave, dva mača i sa dvije krune?

ODGOVORITE
Name

Sekta

13.01.2018 08:43

SEKTA! Svakim danom su sve otudjeniji od naroda. Uopste i nemaju kontakt sa jadnim narodom. Konstantno se sastaju i druze iskljucivo medjusobno. Prava sekta!

ODGOVORITE
Name

Па

13.01.2018 09:01

Да га је залијепио и на сред оног ћелавог чела не би погрешио а не на капији. Али Вукане мораш признати да је чова максимално искористио својих 5 минута. Видим да од његовог успјеха и ти имаш користи. Па ја. О чему би ти замајавао овај народ да није ини "лука"

ODGOVORITE
Name

JAD I ČEMER!!!

13.01.2018 09:06

Koji je on KORISNI IDIOT; možda će i na svoje čelo urezati SIMBOL SNSD-a?!

ODGOVORITE
Name

ČEMER

13.01.2018 11:05

TETOVIRACE NA CELU I LICU SNSD, DODIK.BORI SE ZA RS, A KADA JE POBJEGAO 92.NIJE NI ZNAO ODAKLE JE.PUCA BRANA

Name

Kondor

13.01.2018 15:28

SVE CE TO DJAVO ODNIJETI !STO IM JE VLADIKA AMINOVAO...

ODGOVORITE
Name

Samo.da.pitam

13.01.2018 20:24

Sve si u pravu Vukane, nego, 'leba ti, daj mi reci: Luka je onaj dečko što je brutalno ugazio ikonu SzP-a na poslednjim izborima u Trebinju? Jeste!? Kmee, kmee, kmee!

ODGOVORITE
Name

Re

13.01.2018 22:37

Nastavi se samo pitati :P